Gorica rutinski svladala Zabok

Košarkaši Gorice nisu imali većih problema protiv Zaboka koji je na gostovanje stigao bez Maričevića i Diminića, što je bio veliki hendikep koji Zagorci pod obručima nisu mogli nadoknaditi. Krajnji rezultat bio je 92:72 za Goričane.

Na početku dvoboja raspoložen je bio Krešimir Ljubičić, a Gorica je uvodnih 10 minuta dobila s 24:17. Iako je momčad Josipa Sesara tijekom druge četvrtine došla i na ogromnih +20, uspio je Zabok do poluvremena smanjiti na 50:41.

U nastavku su gosti posljednji ozbiljniji priključak imali kod 52:46, da bi potom Gorica zaigrali agresivnije, što je natjeralo momke Ivana Tomasa na brojne greške. Goričani su tricama Bakovića vratili dvocifrenu prednost, koja do kraja dvoboja nije bila ugrožena, dapače, još je i rasla. Ključna razlika stvorena je u skokovima (28/15).

Posebno treba istaknuti odličnu reakciju igrača s klupe Josipa Sesara, njih čak četvorica imala su dvocifren učinak poena (Majcunić, Kalajžić, Mašić i Pavlović), a upravo je potonji bio najefikasniji s 15 poena. Krešo Ljubičić je dodao 13 poena uz 4 skoka i 6 asistencija. Kod Zabočana je najbolji bio Eyassu Worku s 15 poena i 6 asistencija.

Gorica je zadržala priključak s Cibonom i Zadrom na omjeru 19:5, dok Zabok na sedmom mjestu ima 11 pobjeda i 13 poraza.

Related Articles