Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Gorica upisala pobjedu u Mavrincima

  Gorica je prošla Mavrince pobijedivši Adria Oil Škrljevo 89:80 u utakmici 19. kola HT Premijer lige. Bez obzira na trud i htjenje, Zeleni nisu uspjeli pobijediti jednu od prve četiri ekipe u Hrvatskoj.

  Košarkaši Adria Oil Škrljeva kreću čvrsto i bez straha Iako je Gorica dva puta tricama Maja Kovačevića i Ivana Batura imala tri razlike, Zeleni se uspješno vraćaju tricama  Josipa Barnjaka i Adnana Arslanagića. Domaći u 5′ ima i prvo vodstvo 10:8 nakon što je položio Arkim Roberston. Prednost gostima na malom odmoru donosi Borna Kapusta sa svojih pet koševa za prednost 20:18.

   

  Druga četvrtina u znaku je Gorice koja se u 13′ odlijepila na plus osam (29:21) nakon što su poentirali Ante Krapić, Karlo Uljarević i Mate Kalajžić. Minutu kasnije Škrljevo se vraća na minus tri nakon druge trice Frana Pilepića i dvice Tonija Jelenkovića za 26:29. U sedamnestoj minuti domaćin dolazi na peto izjednačenje u prvom poluvremenu 34:34 nakon što je Pilepić pogodio treću tricu i realizirao dodatno bacanje. Gorica ubacuje viši brzinu pa do velikog odmora serijom 9:2 odlazi na plus sedam i rezultat 43:36 na isteku dvadesete minute.  Najučinkovitiji u prvom dijelu bio je Ante Mašić koji je postigao 14 koševa od čega 11 u drugoj četvrtini.

  Treći period igre dobili su domaćini jedan razlike, pa se u posljednjih deset minuta ušlo prednošću Gorice 60:54. Imali su gosti i plus jedanaest u 15′ 49:38, ali su Zeleni uspjeli smanjiti.

  Na početku posljednjeg dijela igre gosti  podižu razinu igre pa odlaze na plus šesnaest u 34′ i rezultat 72:56. Domaćin se trudi, ali na svaki pokušaj smanjenja rezultata gosti odgovaraju tricom, pa na kraju završava plus devet za goste.

  Najviše koševa postigao je centar domaćina Robertson 18, dok je Barnjak dao 16. Kod gostijuje najbolji igrač bio Ivan Majcunić sa 16 koševa.

  KOMPLETNA STATISTIKA

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave