Hezonja i Šarić lottery pickovi na draftu?

Array

Ponajveća dva hrvatska košarkaška talenta, Dario Šarić i Mario Hezonja prema predviđanjima većine relevantnih medija, na sljedećem NBA draftu bi mogli biti vrlo visoko pozicionirani.

Portal Hoopshype tako je objavio svoju listu, a naša dva dragulja nalaze se među lottery pickovima. Šarić je nešto bolje pozicioniran i zauzima 12. mjesto, dok je Hezonja na 14. mjestu. Važno je napomenuti da će prema predviđanjima draft 2014. godine biti mnogo jači, a da igrač Cibone nije povukao prijamnicu i da je izišao ovo ljeto moguće je da bi bio bolje rangiran.

Sezona gotovo da nije niti počela pa je možda i prerano išta predviđati, a iznenađenja su moguća u pozitivnom, ali i u negativnom smislu po spomenute Hrvate. Ukoliko se nastave košarkaški razvijati kako su krenuli nema sumnje da će ostvariti predviđeno, ali to nikako ne znači i NBA ligu sljedeće sezone.

Za Šarića portal navodi kako igra inteligentno i zrelo za svoje godine te je tehnički izuzetno potkovan, ali zbog nedostatka atletizma vidi ga se na poziciji “četvorke”. Također se navodi kako mu je problem bio šut, ali je očit napredak u tom segmentu, a kao plus mu navode veliki radni momenat što ga uzdiže iznad ostalih igrača.

Hezonju su najviše gledali, za razliku od Šarića, kroz prizmu izuzetne fizičke moći koja doslovno imponira i u rangu je s najboljim mladim američkim košarkašima. Navode da se nalazi na nekom od sveučilišta zasigurno bi bio među prvih deset izbora, ali i da su mu veliki minus česte ozljede koje ga nerijetko udaljuju od terena.

S naše strane gledišta imamo razloga za optimizam jer sudeći po  prvim utakmicama počelo je odlično. Šarić u odnosu na prošlu sezonu kada je imao problema u ABA ligi, ove dominira te se nametnuo kao nositelj igre. Ostavlja dojam da ima mnogo prostora za napredak i njegova se eksplozija tek očekuje. Godinu dana mlađi Dubrovčanin već u startu sezone dobio je pravu priliku u prvoj momčadi Barcelone i za očekivati je kako će njegove igre samo biti bolje.

Pred hrvatskom košarkom je konačno svjetla budućnost, a na njima je da svoje dobre igre prenesu i na reprezentativni dres. Sudbinu ovog dvojca čeka još nekoliko naših talenata, a za nadati se je da ćemo uskoro na ovakvim listama naći i još ponekog Hrvata.

Related Articles