Hezonja i Šarić u konkurenciji za Fibinog najboljeg mladog igrača

Array

Košarkaška organizacija FIBA svake godine bira najboljeg europskog igrača u prethodnoj kalendarskoj godini u konkurenciji seniora i mlađih igrača. Čak petorica od deset igrača dolaze iz ABA lige, a na popisu se nalaze i dva Hrvata.

Jedan je ljetos otišao u Španjolsku, a riječ je o Mariju Hezonji, a drugi je novi igrač Cibone, Dario Šarić.

Na listi se nalazi i Hezonjin suigrač iz Barcelone, Alex Abrines. Dva dolaze iz Partizana, Latvijac Davis Bertans i Francuz Leo Westermann. Nikola Ivanović dolazi iz Budućnosti, a Klemen Prepelič iz Olimpije.

Osim njih listu čine: Litavac Jonas Valančiunas, član Toronto Raptorsa, Sergey Karasev iz Triumpha i Srbin Nikola Janković iz Spiroua.

Na listi za najboljeg seniora nalazi se devet NBA igrača, te samo jedan košarkaš koji svoj novac zarađuje u Europi, a riječ je o Vassilisu Spanoulisu.

Na listi je razigravač San Antonio Spursa, Tony Parker, Španjolac i član Los Angeles Lakersa Pau Gasol. Njegov mlađi brat Marc Gasol također je među kandidatima.

Ostatak liste čine: Slovenac Goran Dragić, Talijan Danilo Gallinari, Rus Andrei Kirilenko, Poljak Marcin Gortat, Turčin Omer Asik, a među deset najboljih svoje mjesto je našao i Crnogorac Nikola Peković, član Minnesote.

Prošlogodišnji pobjednik je Dirk Nowitzki kojeg ove godine nema na listi. U kategoriji mlađih igrača titulu je prošle godine ponio Jonas Valančiunas.

Related Articles