Petak, 23 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Hezonja uoči Filipina: Kad ih gledaš rekao bi gle indijanaca, ali dobri su

  Jasmin Repeša je održao trening u dvorani Palacio Municipal de Deportes u Sevilli, dvorani u kojoj će igrati utakmice Svjetskog prvenstva. Prema njegovim riječima trening je bio u funkciji da se ekipa malo razbudi, da se adaptira na ono što ju čeka sutra i da se taktički ponovi ono što je važno za sutrašnju utakmicu. A sutra nas očekuju Filipinci, nakon predstave protiv Litve rekli bi lak zalogaj.

  - Advertisement -

  Priprema za takve protivnike je nešto drugačija, odnosno malo otežavajuća u odnosu na europske ekipe. Otežavajuća okolnost je to što naši igrači jako malo poznaju njihove igrače, u pravilu poznaju Blatchea i nijednog drugog. Da bi pričali o nekakvoj kolektivnoj taktici za utakmicu morali smo im približiti i objasniti što svaki od njih može napraviti.

  Ekipa koja je dosta agresivna u svim pravcima, puno situacija završavaju u nekakvim dotrčavanjima. Imaju jako puno dobrih šutera. Tendencija da nema puno organizirane igre, samo prodor jedan na jedan i tu je najvažnije ono što tražim – individualna odgovornost, eventualno preuzimanje. Što se tiče njihove obrane ona je također agresivna, tu moramo imati dobra dodavanja jer su mali i agresivni. Da brzo posložimo obranu da ne bi izgubili koju loptu i dozvolili im da iz kontranapada dođu do laganih poena. U svakom slučaju moramo pripaziti na njihov pressing na koš nakon slobodnih bacanja – rekao je Repeša koji ne bježi od uloge favorita, ali poziva na oprez.

  Prva utakmica je uvijek jako bitna i jako teška. Teško je sada reći je li bolje prvu utakmicu igrati kad ste veliki favorit ili kad ste autsajderi, u svakom slučaju važna utakmica za nas. U reprezentaciji je velika želja za pobjedom, ipak postoji ona neka lagana nervoza, pozitivna, natjecateljska.

  O sutrašnjem protivniku svoja razmišljanja za službene stranice HKS-a podijelio je i najmlađi reprezentativac Mario Hezonja.

  Sve znamo. Kad ih ovako gledaš rekao bi gle indijanaca, ali dobri su. Moramo dati maksimum sutra, zgaziti ih i idemo dalje. Treba ući koncentrirano na ono što oni igraju i na što mi igramo i bit će super.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE