Hidra ISO 3×3 Basket Tour vraća se na scenu u velikom stilu!

Nakon dvije godine pauze uzbudljiva košarkaška turneja Hidra ISO 3×3 Basket Tour dolazi ponovo u hrvatske gradove i to serijom od pet turnira koji će se održati u periodu od svibnja do srpnja na atraktivnim lokacijama gradova domaćina.

Kvalifikacijski turniri održati će se u Rijeci (28.5., Korzo), Zagrebu (2.-4.6., Hakl na Taksiju), Splitu (11.6.Riva) i Zadru (18.6., Forum), a Masters turnir na kojemu će nastup izboriti po tri najbolje ekipe sa kvalifikacijskih turnira, biti će 2.7. u Zagrebu (Trg kralja Tomislava).

Natjecanje će se održavati u elitnoj kategoriji seniora, a najuspješnije ekipe imati će priliku osvojiti vrijedne nagrade. Pa će tako na kvalifikacijskim turnirima 1. mjesto
nositi 6.000 kn, dok će drugoplasirana ekipa osvojiti 3.000 kn. Na Masters turniru pobjednici će osvojiti 12.000 kn, drugoplasirana ekipa 5.000 kn, a trećeplasirana 2.000 kn.

Broj ekipa je ograničen na 12 po turniru pa se zainteresiranim ekipama preporuča čim prije se prijaviti. Kotizacija iznosi 200 kn po ekipi, a u svakoj sudjeluje četiri igrača.

Prijave na turnire mogu se napraviti na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com, a sve će se novosti, slike i rezultati moći pogledati i na službenoj Facebook i Instagram stranici projekta.

Program na turnirima počinje u 10 sati ujutro kvalifikacijskim utakmicama po skupinama, dok se nakon pauze u popodnevnim satima održava završnica koja će kulminirati velikim finalom oko 21h.

Osim sjajne košarke, svi posjetitelji i igrači moći će sudjelovati i u uvijek atraktivnom natjecanju u zakucavanju, kao i neizvjesnom natjecanju u tricama koje redovito privlači veliki broj sudionika. I ova natjecanja imati će dobar motiv za sudjelovanje jer će svi pobjednici osvajati po 500 kn.

Za dobru atmosferu u publici brinuti će naš voditelj, a u show programu na turniru u Rijeci nekoliko nastupa imati će odlična riječka plesna skupina Flash Dance Unit.

Snažan razvoj 3×3 košarke u svijetu i pozicija najpopularnijeg urbanog sporta dovela je pred nekoliko godina do uvrštenja 3×3 košarke u program Olimpijskih igara, pa je u
Tokiju 2021 održana uspješna premijera. Službena FIBA 3×3 pravila koja su se standardizirala i po kojima se igra u cijelome svijetu, pa tako i na našem Touru, donose nam jako brzu i dinamičnu igru sa brojnim neizvjesnim završnicama.

Time je vrhunska sportska predstava zagarantirana za sve posjetitelje, dok je za igrače 3×3 košarka postala fizički vrlo zahtjevna, pa ih se sa pravom naziva modernim gladijatorima.

Porastom popularnosti i standarda organizacije 3×3 turnira, sve je veći broj kvalitetnih turnira i ekipa, pa se veselimo početku turneje, koju će nadamo se obilježiti brojne i kvalitetne ekipe u pravoj sportskoj atmosferi pred velikim brojem publike!

Related Articles