Hrvati pripremali utakmice u izbornikovoj sobi da uštede 5000 USD

Array

U uglednom New York Timesu izašao je članak u kojem autor sa simpatijama piše o nastupu hrvatskih košarkaša na Ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu.

O nastupu Hrvatske na Ljetnoj NBA ligi pisao je i ugledni New York Times. Novinar Scott Cacciola proveo je dio jednog dana s našim reprezentativcima i izbornikom Veljkom Mršićem pa je bio u prilici svjedočiti tome kako se naša momčad za utakmice dijelom pripremala i u izbornikovoj hotelskoj sobi.

Naime, u lasvegaskom hotelu Palms naši jesu imali na raspolaganju sobu za sastanke ali bez monitora, a njegovo iznajmljivanje stajalo bi 5000 USD na što ekonomski osviješteno vodstvo reprezentacije nije pristalo.  Autor piše o tome kako je to mnogim igračima bio prvi dolazak u SAD, prvi nastup u takvoj dvorani, prva utakmica protiv NBA igrača ali i da im je bio gušt slikati se sa Vinceom Carterom te otići do slavnog hotela Caesars Palace te šopingirati po vrlo povoljnim cijenama u znanim američkim outletima. – Bit će se teško vratiti se u stvarnost – citirao je novinar Pavla Marčinkovića.

Zanimljivo je to što je baš Las Vegas mnogima prvi doživljaj Amerike – kazao je Antonio Vranković za kojeg se ističe da je sin predsjednika HKS-a i bivšeg NBA igrača Stojka Vrankovića. Cacciola je istaknuo i da je hrvatski izbornik Veljko Mršić bio prilično liberalan te da je igračima uoči slobodnog dana dao pravo na izlazak do dva sata iza ponoći, a da su ostalim danima morali na spavanje u ponoć.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/hrvati-pripremali-utakmice-u-izbornikovoj-sobi-da-ustede-5000-usd-1332727 – www.vecernji.hr

Related Articles