Hrvatice u inozemstvu: Odlična Sonja Kireta

Array

Iza nas je još jedan uspješan košarkaški tjedan. Na portalu Crošarka vam donosimo novi pregled naših košarkašica u inozemstvu, među kojima je ovog puta najuspješnija bila Sonja Kireta s 20 postignutih poena.

Francuska

U jedanaestom  kolu Francuske prve lige, Perpignan naše Ive Ciglar uvjerljivo je na domaćem parketu savladao ekipu Landes rezultatom 64:40. Iva je u igri provela 26 minuta i bila jedna od najboljih igračica svog kluba. Postigla je 10 poena uz šut iz igre 4-8 (2-5 za 3 poena). Učinku je pridodala po 3  skoka i asistencije te 4 ukradene lopte.

Ana Lelas je sa svojim Montpelliereom slavila na gostujućem  terenu protiv Mondevilla rezultatom 71:68. Naša reprezentativka je za 23 minute koliko je provela u igri postigla 10 koševa uz šut iz igre 4-9. Učinku je pridodala i 3 skoka.

Lyon naše Emilije Podrug je u gostima porazio ekipu Hainaut rezultatom 57:51. U 8 minuta koliko je igrala Emilija se nije upisala u listu strijelaca.

Spomenimo još kako je u francuskoj drugoj ligi Iva Grbas je sa svojim Limogesom ubilježila još jedan uvjerljiv poraz. Njen Limoges je poražen od Calaisa rezultatom 97:30, a Iva je postigla 2 poena.

Španjolska

Lisa Karčić je sa svojim Hondarribia Irunom ubilježila novu pobjedu. U osmom kolu španjolskog prvenstva Hondarribia je slavila u gostima gdje je pobijeđena ekipa Cadi-ICG Sofrware rezultatom 77:71. Lisa je bila najbolja igračica svoje ekipe te je za 32 minute koliko je provela na parketu  postigla 12 poena uz šut iz igre 4-9 (2-6 za tri poena, 2-2 slobodna bacanja). Uz to pridodala je još 8 skokova i 4 ukradene lopte.

Iva Slišković sa svojom Perfumerias Avenidom  je ostvarila pobjedu protiv ekipe Beroil rezultatom 64:62. Iva je za 14 minuta provedenih na terenu postigla jedan poen.

Poljska

Wisla Can Pack naše Petre Štampalije je u dvanaestom kolu Poljskog prvenstva poražena od ekipe Lider Pruszkow sa 68:51. Petra je za 14 minuta u igri postigla 2 poena.

Turska

U sedmom  kolu turskog prvenstva Ceyhan Jelene Ivezić je poražen od Fenerbahcea rezultatom 80:68. Jelena je za 25 minuta u igri postigla 14 koševa uz šut iz igre 5-15 (3-4 za tri poena), a tome je pridodala i 3 skoka te 4 asistencije.

Anđa Jelavić je sa Samsunom poražena od ekipe Antakya. Rezultat je bio 68:56, a naša reprezentativka je za 37 minuta provedenih na parketu postigla 7 poena s mizernim šutom iz igre 2-11, 4 skoka i 5 asistencija.

Italija

Sonja Kireta je sa svojom Parmom uvjerljivo porazila ekipu Pozzuolli rezultatom 95:54. Za 24 minuta koliko je igrala naša igračica je postigla 20 poena.  Iz igre je šutirala 6-11, dok je slobodna bacanja izvodila 8-10. Uz to skupila je i 9 skokova.

SAD

Florida International University za koji nastupa naša Carmen Miloglav je u proteklom tjednu odigrao dvije utakmice. U prvoj protiv sveučilišta Arkansas poraženi su rezultatom 60:57. U tom susretu za 26  minuta koliko je provela i igri Carmen je postigla 4 koša i tome pridodala 4 skoka i 4 asistencije. U drugom susretu njena ekipa bila bolja od sveučilišta South Alabama rezultatom 63:49. Carmen je u ovom susretu na parketu provela 36 minuta te je postigla 8 poena uz šut iz igre 3-6. Učinku je pridodala i po 3 skoka, asistencije i ukradene lopte.

University of Tampa za koji nastupa naša Nina Krstić je pobijedio Palm Beach Atlantic University rezultatom 68:60.  U ovom susretu Nina nije ulazila u igru.

Midland University na kojem je Karmen Jeričević pomoćna trenerica je ubilježio poraz na domaćem terenu od Dordt Collegea rezultatom 70:63.

Related Articles