Hrvatska bolja od Češke, danas uzvrat

Array

U prvoj prijateljskoj utakmici naše su cure upisale pobjedu protiv uvijek dosljedne češke reprezentacije. U utakmicu su krenule dominantno i dvije minute prije kraja prve četvrtine već imaju dvoznamenkastu prednost uz seriju od uzastopnih 10 poena. Svaka je akcija dovršena i svaka pogreška Čehinja u obrani iskorištena pa prva četvrtina završava rezultatom 20:6 za izabranice Anđe Jelavić.

Češka – Hrvatska 58:60 (6:20, 16:11, 15:17, 21:12)

U nastavku utakmice češka reprezentacija zbija svoje redove i pokušava dostići značajnu prednost Hrvatica, a uzevši u obzir još i prednost domaćeg terena i dodatnog člana reprezentacije – publiku, naša je reprezentacija imala doista težak zadatak održavanja rezultata i igre na visokoj razini. Jak tempo i pritisak Čehinja sustižu naše djevojke i kada je semafor pokazao 58:60 36 sekundi prije kraja utakmice, scenarij završetka nije bilo moguće predvidjeti. Ipak, upravo je pri tom rezultatu nakon dvije promašene trice Čehinja sirena označila kraj i pobjedu Hrvatske.

Za Hrvatsku je najviše poena ubacila Ivana Tikvić (15), Iva Todorić je uz postignutih 7 poena imala i 9 skokova i 6 osvojenih lopti, a odličnu je partiju pružila i Patricia Bura koja je u nešto više od dvanaest minuta igre ubacila 8 poena i pri tome imala 100% učinak za 2 poena, kao i slobodnih bacanja.

Related Articles