“Lost Generation” izborila finale pobjedom protiv domaćina

Array

Napokon je došao i taj dan, biti ili ne biti utakmica za naše mladiće koji su od dna došli do prilike da ostvare nešto što nitko nije očekivao. Pred njima je u polufinalu stajala Njemačka koja je na krilima Mushidia razvalila Tursku i bili su spremni za naše mladiće. No, unatoč domaćoj publici i odličnom šutu nisu nas uspjeli zaustaviti. Dečki su dokazali da imaju karakter jer su se svaki put vratili u utakmicu kada je Njemačka bila u naletu te su na kraju pobijedili rezultatom 69:61.

Vodila se velika bitka tijekom cijele utakmice. Odlične obrane i na početku uspavani napadi doveli su do malo poena s obje strane. Naši su uglavnom postizali poene iz reketa, dok je Nijemce vadila trica svaki put kada bi se naša reprezentacija pokušala odvojiti. Vodstvo se stalno mijenjalo. Malo su domaćini vodili, malo mi. Postali smo u drugom dijelu i puno precizniji s linije za tri poena, ali svaki put bi se Njemačka vratila. U samoj završnici utakmice Hrvatska je odlučila igrati ispod koša i to im se isplatilo. Centri domaćina nisu uspjeli zaustaviti Ljubičića koji je u samoj završnici postigao vrlo važne poene. No, Nijemci se nisu predavali, ali napadi im nisu bili dobri. Uvukli su se u naš ritam te im trice s devet metara ništa nisu donijeli. Naši dečki su uspješno zatvorili utakmicu postignutim slobodnim bacanjima preko Kalajžića te s nestrpljenjem u finalu čekaju Izrael.

Najbolji kod naše reprezentacije bili su Mate Kalajžić s 18 poena i 11 skokova te Krešimir Ljubičić s istim brojem poena i 4 asistencije.

Utakmice polufinala:

Njemačka – Hrvatska 61:69 (18:19, 13:13, 16:18, 14:19)

Izrael – Francuska 83:57 (25:13, 20:12, 21:11, 17:21)

 

Related Articles