Hrvatska momčad završila na neslavnom popisu 5 najgorih klubova po isplatama

Turska, Ukrajina, Rusija i Italija su države s najviše FIBA-inih slučajeva poslanih na arbitražu. Hrvatski klub završio je na neslavnom popisu pet najgorih klubova po pitanju povijesti isplata u zadnjih pet godina. Mjerilo je svakako broj FIBA-inih slučajeva koji su završili na arbitraži, a riječ je o hrvatskom prvaku Ciboni.

Top FIBA teams with the worst payment history in the last 5 years

Popis nam je inače pripremila ekipa iz EuroHoop lifea, zajedno s jednim bivšim igračem Cibone (Bennettom Davisonom) koja je zadužena za umrežavanje i informiranje košarkaša u svijetu. Također uz preporuku igračima da ne potpisuju za te klubove zbog nesigurnih financijskih uvjeta. Inače, neslavnu listu predvodi Galatasaray koji ima 57 slučajeva na arbitraži ako se gleda razdoblje od 2015. godine. Turska momčad je imala u zadnjih pet godina čak 143 problema s isplatama.

Drugo mjesto drži također turska momčad, Bešiktaš s 45 slučajeva, a na trećem mjestu je Trabzon s 20 slučajeva. Četvrtu poziciju drži grčki AEK s 15 zabilježenih slučajeva. Peto pak mjesto drži zagrebačka Cibona s 13 slučajeva koji su završili na arbitražnom sudu u posljednjih pet godina.

Top 10 teams – FIBA BAT sanctions (since 2015)

  1. Galatasaray
  2. Bešiktaš
  3. Trabzon
  4. AEK
  5. Cibona
  6. Karsiyaka Sport
  7. Caserta
  8. Partizan
  9. Ljubljana (Olimpia)
  10. Avelino

14 klubova s popisa zaključuju redom Crvena zvezda, Cantu, Buyukcekmece i Darussafaka.

 

Related Articles