Nekadašnji juniorski prvak pojačao Cedevitu Junior

24-godišnji branič, 190 cm visoki Emir Šabić (12.09.1996. Zagreb) pojačao je Cedevitu Junior u Prvoj hrvatskoj ligi. Nekadašnji juniorski prvak Hrvatske s Cedevitom, reprezentativac Hrvatske na Univerzijadi 2019., američki student (4 godine), ove sezone u redovima Zrinjskog i Čapljine u BiH prvenstvu potpisao je ugovor sa Cedevitom Junior za koju će na poziciji beka šutera igrati u nastavku Prve hrvatske lige. U Sjedinjenim državama Šabić je igrao za Fort Hays State University (2015./2017.) i Lyon College /2017./2019.) da bi od ljeta igrao za Zrinjski iz Mostara 10 utakmica: 4.5 koševa, 1.8 skokova, 1.5 asistencija za prosječnih 20 minuta te od prosinca za Čapljinu 4 utakmice: 2.5 koševa, 1.5 skokova, 2.3 asistencije za 17.3 minute.

Marko Trninić, trener Cedevite Junior: “Dijete je kluba, ponikao u našem omladinskom pogonu. Drago mi je da se vratio a s obzirom na to mislim da će se brzo adaptirati na našu momčad. Vjerujem da će nam pomoći na poziciji beka šutera i da će suradnja biti na obostrano zadovoljstvo. Može nam pomoći šuterski a igrač je promjene ritma. Može nam pomoći u igri pick and roll i s njim ćemo definitivno imati više napadačkih opcija.”

Emir Šabić“Super! Uvijek se lijepo vratiti kući, vratio sam se napokon da malo pomognem ekipi, idemo trenirati jako, boriti i pokušati izboriti doigravanje, final four Prve lige. Sad sam među najstarijima a kada sam odlazio bio sam klinac. Mislim da ću im pomoći, dati poneki savjet ako treba, trenirati jako i idemo u pobjede. U Americi mi je bilo super a mislim da svatko tko ima priliku za to treba to probati. To je iskustvo, trenira se jako ozbiljno, a ako se uči dobije se i sveučilišna diploma. Super mi je bilo i u Bosni i Hercegovini, zahvaljujem se i Zrinjskom i Čapljini na pruženoj prilici. Snašao sam se dobro, bilo je i boljih i lošijih utakmica a ja sam to vrijeme iskoristio na adaptiranje na europsku, malo čvršću košarku, jaču fizikalnost. Za Cedevitu me vežu najljepše uspomene, tada smo 3 puta bili srebrni u Hrvatskoj, ulazni i izlazni kadeti, pa ulazni juniori, pa naslov prvaka Hrvatske sa trenerom Mikijem Starčevićem 2014. u Dubrovniku. Dobro je bilo i sa Mladosti u A-2 ligi, sjećanja su stvarno pozitivna. Nakon Amerike sam bio i sa reprezentacijom Hrvatske na Univerzijadi, nažalost zbog ozljede nisam bio spreman za veću minutažu ali to je bilo sjajno iskustvo, kao i ovo sve prije što sam spomenuo. Zahvaljujem se Cedeviti i tim treninzima od 14-te godine ne bi bilo ničega od toga što sam kasnije prošao.”

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com