Cibona svladala Goricu i izborila finale Kupa

Cibona je prvi finalist Kupa Krešimir Ćosić. Vukovi su na Višnjiku slavili protiv Gorice rezultatom 83:73.

Vrlo dobro prvo poluvrijeme Gorica je držala u egalu Cibose koji se nisu značajnije odvajali. Semafor je na poluvremenu pokazivao 41:38. Odličan je bio Matic Rebec koji je odigrao jednu od boljih utakmica u dresu Cibone. Slovenac je povukao Vukove koji dolaze i do plus 15 tijekom treće dionice.

Pokušala je Gorica prekršajima i agresima usporiti ritam, ali to im nije uspijevalo, a pritom je poprilično nedostajao vanjski šut. Gorica je u završnici treće dionice ipak uspjela smanjiti zaostatak. U općoj jurnjavi je Bilinovac postavio plus 11 na ulasku u posljednjih deset minuta.

Novačić se razigrao, a nedostatak šuta kod Gorice sve je više bio izražen. Mazalin i Majcunić smanjili su na ispod deset poena zaostatka, ali ponovno Novačić i društvo kontroliraju rezultat bez poteškoća unatoč pokušajima Gorice sa zonskom obranom. S druge strane u napadu se nije moglo previše s obzirom na slabašno šutersko izdanje. Cibosi su slavili sa 83:73.

Rebec je s 28 poena predvodio Vukove. Novačić je dodao 15 poena. Brzoja je bio najefikasniji kod Gorice sa 16 poena i Mazalin koji je ubacio 10 uz 14 skokova.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com