Šibenčani u igri do 35. minute; Cibona ipak prelomila utakmicu i izborila polufinale

Cibosi su prvi polufinalist Kupa Kreše Ćosića. Momčad Ivana Velića slavila je protiv Šibenke sa 106:93 nakon vrlo zanimljivog dvoboja u kojem su Šibenčani pokazali “zube” održivši 35 minuta potpunog egala.

Cibona dolazi do prvog osjetnijeg vodstva preko Rebeca i Novačića koji vežu tri napada za 16:8. Festival trica se nastavio pa Šibenčani ipak ostaju u egalu na kraju prve dionice – 30:30. Ulaskom Bundovića igra je malo usporila pa se više spuštalo pod koš, no jurnjava se nastavila što dovoljno govori podatak o ukupno 14 ubačenih trica na poluvremenu. Zagrepčani su imali i plus 11, ali faul-koš Bašića nakon solo akcije ostavio je Naračanste unutar jednozamenkastog zaostatka na poluvremenu (54:46).

Vukovi ekspresno preko Ramljaka i Novačića bježe na plus 13, ali slijedi velika 16:5 serija Šibenke koja preko Vladovića, Vraneša i zatim Vuke dolaze na 64:62 nakon odličnog zakucavanja. Nezaustavljivi Ivan Novačić uspio je izkontrolirati pritisak Šibenčana pa se u posljednjih deset minuta ulazi s rezultatom 81:74 nakon solo akcije iskusnog Vladovića u završnici.

Dobru rolu odradio je mladi Ivišić za smanjenje na minus četiri, ali Cibosi s dvije trice i polaganjem kažnjavaju pad energije Šibenke serijom 8:0. Vukovi su na kraju u posljednjih pet minuta uspjeli potpuno prelomiti utakmicu i mirno riješiti sve dvojbe. Ivan Novačić s 31 poenom bio je najefikasniji igrač utakmice. Toni Nakić je s 21 poenom, pet skokova i pet asistencija predvodio poražene.

Cibona – Šibenka 106:93

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com