Split treći polufinalist! Pula bez šanse

Split je izborio polufinale Kupa Krešimir Ćosić. Žuti su na Višnjiku u trećoj četvrtfinalnoj utakmici nadigrali Pulu 1981 rezultatom 107:64.

Puležani su parirali prvih 15 minuta tijekom kojih su pokazali dosta pozitivnih stvari u kojima je vidljiv potpis trenera i bivšeg reprezentativca Nicevića. Individualna kvaliteta i širina klupe došla je do izražaja na kraju poluvremena i početkom treće četvrtine kada su Splićani prelomili utakmicu.

Pula je odlično reagirala na početku. Odlična obrana uz dosta udvajanja poslije pickova uz zavidnu dozu agresivnosti dala je rezultata. Igra Splita bila je nešto usporenija nego inače, dok su Puležani u napadu dosta strpljivo gradili akcije uz dosta rotacije i centralnih pickova. Nicevićeva momčad je u jednom trenutku čak i povela na otvaranju druge dionice zahvaljujući bivšem igraču Šibenke, Andabaki.

Međutim, Perković i društvo su se razbudili sredinom druge dionice i počinju kvalitetnije koristiti tranziciju te Žuti ubrzo bježe na plus deset. Organizacija napada Pule upala je u probleme s rotacijama što Splićani odlično koriste te na poluvremenu vode s rezultatom 51:35.

Sjajno je drugo poluvrijeme otvorio Tomislav Gabrić koji veže 11 poena (tri trice) i Split dolazi do visokih plus 27 pred kraj treće četvrtine za ujedno i kraj rezultatske neizvjesnosti. U nastavku su treneri izrotirali momčad pa su neki mladići dobili priliku da osjete završnicu Kupa.

Toni Perković s 23 poena predvodio je Žute do pobjede. Antonio Vranković ubacio je 20 poena. Matija Bilalović je s 18 poena bio najefikasniji kod Pule

Split – Pula 1981 107:64

(Perković 23, Vranković 20, Gabrić 16, Kovačević 13 – Bilalović 18, Stojanović 10, Filić 10)

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com