Velić: “Neka pobijedi najbolji”, Jusup: “Trebat ćemo pomoć publike”

Nakon 15 godina ponovno ćemo gledati Vječiti derbi u finalu Kupa Krešimira Ćosića. Na Višnjiku će snage odmjeriti Zadar i Cibona. Domaći se imaju pravo nadati povratku Krešinog trofeja u Krešin grad s obzirom na prikazane igre ovog tjedna uz dodatni impuls koji se očekuje od strane publike. S druge strane Novačić i društvo su proteklih godina znali kako “šokirati Višnjik” pa svi neutralni navijači i ljubitelji košarke zasigurno priželjkuju neizvjesnu završnicu.

Zadrani su pokazali svoj uobičajeni interes za košarku i kad je Zadar u prilici za trofej nema sumnje da će tribine biti ispunjene. Ako ništa, to je Krešo zaslužio.

Svoje dojmove su nakon jučerašnjih polufinala dali treneri-finalisti. Ivan Velić se nada da će njegovi igrači u finalu biti najbolji:

Svakom trofeju pristupam maksimalno i dat ćemo sve od sebe da osvojimo ovaj Kup. Bit će jako teško, s obzirom na to da je peta utakmica u sedam, osam dana. Potrošeni smo, vidi se da su ovi igrači koji su bili ozlijeđeni bez treninga. Svi imamo šanse u finalu, nadam se dobroj utakmici, dobroj atmosferi i spektaklu pa neka pobijedi bolji.”

Danijel Jusup pak s druge strane nije zaboravio istaknuti važnost publike i tog faktora “šestog igrača”:

“Navijačima se zahvaljujem, bilo je zadovoljstvo igrati kada te ovako nose i kad su uz vas. Zato mislim da će nam trebati pomoć publike u finalu jer je i Cibona stigla osvojiti trofej.”

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com