Hrvatska ostala kratka pola koša protiv Oklahome

Array

Kako se nastup reprezentacije Hrvatske na Ljetnoj ligi u Las Vegasu približavao kraju, tako su rezultati i otpor NBA momčadima od strane naših igrača postajali sve bolji i bolji. Međutim, njihov broj poraza je ipak stalno rastao pa izabranici Veljka Mršića s dalekog puta kućama odlaze s omjerom 0-5, ali uz veliko iskustvo stečeno igranjem ovih utakmica.

Noćas su naši reprezentativci bili najbliže pobjedi. Na manje od tri minute prije kraja vodili su sa 7 poena prednosti, ali im je nesretna serija ‘Thundera’ od 10-2 uskratila slavlje koje su imali doslovno na dohvat ruke. Imali smo i šut za pobjedu, ali je sa zvukom sirene pokušaj Marina Marića bio blokiran. Šteta, jer pobjeda u zadnjem nastupu bila bi pravi šlag na ovo korisno školovanje naših igrača u utakmicama protiv protivnika sa kakvim se nemaju baš često priliku nadmetati.

Inače, tijekom čitavog susreta niti jedna momčad ni u jednom momentu nije ostvarila dvoznamenkastu prednost. Najbliži tome bili su igrači ‘Thundera’ pri rezultatu 26:17, dok je naša reprezentacija u završnoj četvrtini nekoliko puta imala po sedam poena viška.

Najbolji naš pojedinac bio je Antonio Vranković koji je susret završio sa ‘double-double’ učinkom od 16 poena i 10 skokova, a realizacija iz igre bila mu je 8/14. Marin Marić pridodao je 12 poena, dok su Pavle Marčinković i Roko Rogić ubacili po 11 poena kojima je Roko pridodao i 7 uspješnih dodavanja.

HRVATSKA – OKLAHOMA CITY THUNDER 68:69
(13:18; 22:15; 16:17; 17:19)

STATISTIKA: https://www.espn.com/nba-summer-league/boxscore?gameId=401144596&league=nba-summer-las-vegas

HIGHLIGHTS: https://www.youtube.com/watch?v=usDOPvXmr_M

Za Hrvatsku su nastupili: Vranković 16, Šakić 4, Marčinković 11, Rogić 11, Badžim 2, Drežnjak, Babić 2, Vuković 7, Čakarun, Radovčić 3, Marić 12, Ramljak. Trener: Veljko Mršić

Related Articles