Hrvatska u završnici poražena od Poljske

Array

Hrvatska reprezentacija poražena je kod kuće u Varaždinu od reprezentacije Poljske. Reprezentacija je odradila 30-ak odličnih minuta, ali Poljaci su bili bolji i koncentriraniji u završnici. Na kraju je Poljska slavila sa 69:77.


Hrvatska – Poljska 69:77 (16:8, 20:24, 23:29, 10:16)

Hrvatska: Junaković 2, Katić 8, Krušlin 21, Mustapić 6, Perić 10, Bilan 10, Ljubičić, Marčinković 2, Nakić, Perković 0, Planinić 8, Vuković 2


Odličan start Anzulovićevih izabranika. Minutaža kod Slavena Rimca je izgleda dignula iz mrtvih Tonija Katića koji je pokazao da je uvjerljivo najbolji playmaker u hrvatskom okruženju (ABA, Premijer liga). Lakoća probijanja prve linije, “ćevapi” A.J. Slaughteru razbili su obrambenu rotaciju Poljske na otvaranju, a odlično se u tome snašao raspoloženi Krušlin. Kruška u zadnje vrijeme igra odlično, još od završnice Kupa na Gripama. Plus osam (16:8) bio je rezultat nakon prvih deset minuta.

Poljaci su se vratili u igru jer je Zula morao rotirati pa je ipak bio vidljiv slabiji ulazak određenih individualaca pa je Hrvatska ostala bez ideja u napadu. Ubrzo se vratio spomenuti Katić kojemu je nedostajala jedino bolja realizacija u par navrata, a Hrvatska obrana je bila solidna te se ponovno prodisalo u napadu. Timska igra rezultirala je vodstvom plus deset, ali 6:0 serijom Poljaci se drže na životu te se s 36:32 odlazi na poluvrijeme. Pokoji zicer i Hrvatska je mogla uvjerljivo voditi i bez “NBA zvjezdica”. Krušlin je do poluvremena ubacio 13, a Bilan i Mustapić su ubacili po 6 poena.

Poveli su gosti na otvaranju drugog dijela s 40:44, ali Katić i Perić prvo s dvije trice, a zatim i Planinić s linije slobodnih bacanja donose plus dva domaćinima. Raspoložena “petorka” postaje umornija, obrana je popustila, a to koriste Poljaci i završavaju treću dionicu sa 59:61.

Dosta neefikasan period slijedi u prve četiri minute nastavka. Odlična obrana nije iskorištena u drugom pravcu, ali ipak Hrvatska prelazi u vodstvo 64:63 šest minuta prije kraja. Na kraju Poljaci preuzimaju inicijativu, Hrvatska gubi konce i na kraju gubi utakmicu.

Related Articles