Hrvatska uzvratila Makedoniji

Array

Nakon jučerašnjeg poraza u Slavonskom Brodu od reprezentacije Makedonije, Hrvatska je danas u zatvorenom susretu uzvratila Makedoncima za poraz i slavila rezultatom 72:67.

U danas odigranom susretu, jedino Lukša Andrić nije ulazio u igru dok su Luka Žorić i Dontaye Draper igrali, a u sastavu nije bilo ozljeđenog Daria Šarića.

[rezultat id=568]

Nakon izjednačene prve četvrtine koju su naši dobili rezultatom 17:16, uslijedila je odlična druga gdje je Hrvatska odigrala odličnu obranu i dopustila Makedoncima samo 10 postignutih poena. Taj smo period dobili rezultatom 19:10 i na poluvrijeme otišli s 10 koševa viška.

Nastavili smo sa solidnom igrom pa smo i treću četvrtinu riješili u svoju korist, bilo je 24:20, a prednost je narasla na 14 koševa viška.

Posljednju četvrtinu odigrali smo dobro u prvih pet minuta gdje smo održavali desetak poena prednosti. Makedoncima je pripalo posljednjih pet minuta susreta gdje su uspjeli samo smanjiti prednost na konačnih 72:67.

Najviša prednost na utakmici koju je Hrvatska ostvarila bila je 16 koševa razlike, dok Makedonija nije vodila niti jednom na susretu.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Ante Delaš i Marko Tomas s po 11 ubačenih poena, dok su Luka Žorić i Damir Markota ubacili po 10.

Kod Makedonije jedini dvocifreni Damjan Stojanovski s 14 i Vladimir Brchov s 12.

Related Articles