Hrvatska protiv Ukrajine – samo lagana pobjeda dolazi u obzir

Array

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas u 18 sati igra svoju drugu kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket 2013.

Naši reprezentativci su do sada igrali protiv Cipra, bio je to lakši trening za izabranike Jasmina Repeše (93:38) dok su Ukrajinci odigrali jednu utakmicu više.

U prvom kolu teško su došli do domaće pobjede protiv Mađara, našeg sljedećeg protivnika u kvalifikacijama. Mađari su sve do minutu i pol prije kraja imali prednost, da bi na kraju Ukrajinci ipak poveli i serijom 10-0 ostvarili pristojnu prednost. Treba istaći da su domaćini igrali pred 5000 vrlo bučnih navijača.

I u drugom susretu Ukrajinci su došli do bodova tek u završnici. Utakmica je imala čudan tijek, Austrijanci su na više od pet minuta prije kraja postigli svoje posljednje koševe na utakmici za prednost od 57:54, dok su s druge strane Ukrajinci opet imali seriju od 7-0. Kuriozitet je da su obje momčadi u više od četiri minute igre uspjeli upisati svega tri koša!

Sudeći prema svemu Ukrajina ne bi trebala predstavljati veću prijetnju našoj momčadi.

Spomenimo da su Hrvatska i Ukrajina do sada odigrali sedam službenih utakmica. Trenutni skor je 5:2 za našu repku, a posljednji poraz je bio davne 1997. godine na EP u Badaloni kada je naša reprezentacija predvođena Sesarom, Mulaomerovićem i Prkačinom poražena 95:88. Poraz smo upisali i u kvalifikacijama za EP 1995. godine. Susret se igrao u Kijevu, a bilo je 67:60 za domaćina.

Utakmica se igra u Kijevu s početkom u 18 sati, a prijenos možete pratiti na SportKlubu.

Related Articles