U18: Hrvatske juniorke sedme u Europi

Array

Hrvatske juniorke danas su pobjedom protiv Italije u Bukureštu 72:49 okončale svoj nastup na europskom prvenstvu. Sedmo mjesto, koje su na kraju osvojile, nije mjerilo njihove vrijednosti ali ni ispunjenje njihovih nadanja i cilja a on je bio osvajanje najmanje petog mjesta koje vodi na svjetsko prvenstvo U-19 dogodine u Litvi.


Hrvatska – Italija  72:49 (25:9, 37:26, 56:35)

Begić 16, Majstorović 14, Cigić 14, Pačkovski 10, Tikvić 10, Chiabov 4, Čičić 3, Cvitković 1


Vremena za analize zašto se cilj nije ostvario će biti, ali jedan od uzroka sigurno su brojne ozljede što su ih pratile na ovom prvenstvu (danas Džankić zbog ozljede nije igrala) i tijesan poraz u četvrtfinalu od juniorskih prvakinja Europe – Francuske što ih je dodatno demotiviralo i spriječilo da s Turskom odigraju utakmicu u najboljem izdanju i izbore se za utakmicu za peto mjesto.

Danas su rutinski odigrale protiv Talijanki. Prvo poluvrijeme riješile su u svoju korist 37:26, a posebno su raspoložene za igru bile Iva Cigić i Anja Majstorović. Šut je bio na zavidnoj razini (59,1%), a reketom su gospodarile Ivana Tikvić i Ana-Marija Begić. Hrvatice su do tada imale 9 asistencija, Talijanke ni jednu. Problem izgubljenih lopti na ovom prvenstvu kao i loše realizacije slobodnih bacanja ostao je i u ovom poluvremenu.

Želja za pobjedom bila je vidljiva kod Hrvatske i u drugom poluvremenu. Treću četvrtinu riješile su u svoju korist 19:9. Posebno su dobro asistirale – čak 18 asistencija do sredine četvrte četvrtine dok Talijanke do tada nisu imale niti jednu.

Najbolja igračica susreta bila je Ana-Marija Begić koja je imala double-double učinak (16 koševa, 11 skokova), a dvocifrene su još bile Anja Majstorović (14), Iva Cigić (14) i Ivana Tikvić (10). Kod Italije se s 11 koševa istaknula Ilaria Milazzo.

I za kraj kažimo da je Francuska zlatna, a Rusija srebrena. U finalu je Francuska bila bolja od Rusije 65:61, a Srbija je pobjedom nad Nizozemskom 59:46 osvojila europsku brončanu juniorsku medalju.

Related Articles