Hrvatski ABA ligaši vraćaju se u pogon: Cibona sve nade položila u hrvatske igrače

Svi hrvatski ABA ligaši od ponedjeljka će biti u pogonu. Prvi su pripreme započeli košarkaši Splita početkom aktualnog tjedna, a sljedećeg ponedjeljka isto će napraviti Zadar i Cibona. Veljko Mršić danas je iznio informacije o igračima koji će mu se odazvati prvog dana, ali i dodao kako su trenutno u završnoj fazi pregovori s jednim košarkašem.

Najzanimljiviju momčad od naših predstavnika svakako je (zasad) složila Cibona. Čelnici kluba kao da su osluškivali glas simpatizera Vukova te su sve nade položili u hrvatske košarkaše. Ne sjećamo se kada pod Toranj na prvi trening sezone nije stigao nijedan Amerikanac, što ne znači da se to u narednim danima neće promijeniti jer će uloga startnog razigravača gotovo sigurno pripasti iskusnom strancu.

Novi stanovnici glavnog grada Hrvatske tako su postali Toni Nakić, Mateo Drežnjak, Kristijan Krajina, Krešimir Radovčić, a podno Sljemena vratio se i ljubimac navijača, Igor Marić. Od starosjedioca koji još nemaju i službeno riješen status, u klubu će ostati Ivan Novačić te Josip Bilinovac.

Ukoliko struka pogodi s dovođenjem kvalitetnog razigravača, dojma smo da će ovakva momčad osigurati opstanak među “regionalnom elitom” puno ranije u odnosu na prethodne sezone, pa čak i biti u situaciji zagorčati život nekim ozbiljnijim protivnicima u ABA-i, naročito na domaćem parketu.

Iz Cibone je najavljeno kako će se već tijekom vikenda svi igrači, stručni stožer i djelatnici kluba testirati na koronavirus kako bi u ponedjeljak mogli početi s pripremama. Ivan Velić imao je i više nego dobre rezultate (osvajanje PH protiv Cedevite) s objektivno slabijim rosterom, preostaje za vidjeti kako će se snaći u situaciji kada će morati opravdati uložena sredstva kroz plaćene odštete za Nakića i Drežnjaka.

Related Articles