Hrvatski dragulji Ante Žižić i Dragan Bender u Maccabiju?

Array

Ponos Izraela, Maccabi iz Tel Aviva, priključio je svom trening kampu dvojicu hrvatskih kadetskih reprezentativaca, Ante Žižića i Dragana Bendera.

Naime, skauti Maccabija pratili su dvojicu hrvatskih kadeta još od početka prošle sezone te bi ih višestruki europski prvak vrlo skoro mogao vezati višegodišnjim ugovorom. Žižić i Bender su u trening kamp Maccabija stigli iz Splita, čija je budućnost vrlo neizvjesna. Razlog je to zbog kojeg klub očito nije mogao zadržati svoje dragulje. Ako uzmemo u obzir da je nedavno funkciju sportskog direktora Maccabija preuzeo Nikola Vujčić, lako je vidljiva poveznica u ovom transferu.

Žižić i Bender bili su jedni od najistaknutijih igrača hrvatske U16 reprezentacije na netom završenom kadetskom Europskom prvenstvu u Ukrajini. Žižić je tamo zabilježio fantastičan učinak od čak 13.9 koševa i 12.8 skokova po utakmici, dok je Bender prosječno postizao 9.8 koševa uz 10.8 koševa u 9 odigranih utakmica.

Ante Žižić i Dragan Bender smatraju se jednim od najvećih talenata hrvatske košarke, na kojima bi, sasvim sigurno, mnogo hrvatskih klubova željelo izgraditi svoju budućnost. Međutim, ukoliko dođe do njihovog potpisa ugovora za Maccabi, još jednom će se dogoditi da netko drugi ubere plodove hrvatskog talenta. I tako, dok hrvatski klubovi propadaju, europski giganti se bogate i osvajaju trofeje. Preko hrvatskih leđa…

Related Articles