HT Premijer liga: Dobar odaziv nije pomogao domaćinima u derbijima

Array

Gradski derbi s potpuno dva različita poluvremena na kraju je očekivano otišao na stranu momčadi trenera Danijela Jusupa. Ipak, krajnji rezultat 61:80 ne pokazuje ono što se stvarno događalo na utakmici, pogotovo u prvom dijelu. Tako je u 18. minuti  na semaforu svjetlilo nestvarnih 42:26 za domaćine. Dalekometna paljba SONIK Puntamike kao najjače oružje itekako je služilo domaće igrače.

Jošić, Petani, Segarić, Banić svojim su tricama probijali Zadar sa svih strana, osjetio se miris senzacije. Na drugoj strani, igrači sa Višnjika nikako nisu uspjeli kvalitetno povezati i organizirati obranu na raspoloženu vanjsku liniju Puntamičana. Primjetna nervoza  također se prenijela sa tribina na parket, nikoga se nije štedilo i to kao da je dalo dodatni impuls gostima koji su na odmor otišli uz podnošljivih -9 (42:33).

U drugom dijelu posve druga slika. Stvar u svoje ruke preuzeo je Bryon Allen koji je potporu jedino imao u Martinu Junakoviću. Domaćinima je  također ponestalo  snage i energije, pad koncentracije bio je neminovan. Igrači koji treniraju jednom dnevno dostojno su pružili otpor “starijem bratu”.

Kod Sonik Puntamike dvoznamenkasti su bili Emilio Banić (11), Filip Jošić (11), Josip Popić i Juraj Segarić po 10 koševa.

Pobjedničku momčad predvodio je Allen sa 22 ubačaja i Martin Junaković koji je postigao 17 koševa.

Košarkaši Šibenke izgubili su još jedan dalmatinski derbi. Nakon Zadra na Baldekinu ih je sa 79:71 svladao Split, kojem je to bila šesta pobjeda u HT Premijer ligi, dok su narančasti sada na omjeru 5:4.

Uoči odlučujućih deset minuta narančastima je stigao dodatni poticaj s tribina. I urodilo je plodom. Nakić je na početku četvrtine unacio tricu za 63:58, ali gosti, ponajprije zahvaljujući Gabriću, ponovno vraćaju utakmicu u egal (67:67), a onda, minutu i pol prije kraja, odlaze i na +4 (67:71). Nadu domaćinu vratio je Cobb, ali Splićani u sljedećem napadu vraćaju prednost na četiri koša, a na semaforu je ostalo još 48 sekundi. A nakon što je kod rezultata 71:75 Nakić izgubio loptu, a Perković atraktivno zakucao, bilo je jasno da bodovi putuju u Split.

Šibenske strijelce predvodio je Nakić sa 18 postignutih koševa, Bašić je dodao 13, Vuko 12. Kod gostiju su prednjačili Perković sa  19, Marčinković sa 17 i Gabrić sa 16 postignutih koševa. U sljedećem kolu Šibenku čeka još jedan dalmatinski derbi, onaj u Sinju, protiv Alkara.

Konačnih 50:75 svjedoči o lošem danu Gorice, a Cibona je preiskusna da takav poklon ne bi iskoristila i dodatno se učvrstila na 1. mjestu HT Premijer lige. Unatoč porazu, Goričani su mogli uživati u lijepo popunjenim novim tribinama koje konačno pružaju dovoljno mjesta svim ljubiteljima goričke košarke.

Kod domaćih igrača samo je Mislav Brzoja bio dvoznamenkast s 10 poena.

Cibonu je predvodio najmlađi igrač na terenu Roko Prkačin s 14 poena koji odlično koristi svoje minute u seniorskoj konkurenciji. Vrlo dobro su ga pratili Shane Gibson i Filip Bundović s 12 koševa.

Related Articles