#234

I Buljan u švicarskom Neuchatelu

Dva i pol mjeseca nakon što je završio s angažmanom u argentinskom Estudiantesu, hrvatski košarkaš Zvonko Buljan potpisao je za švicarskog prvoligaša Union Neuchatel.

Buljan pokriva pozicije visokog krila i centra, a s 31 godinom na leđima prava je ptica selica. Neuchatel mu je naime već 14. klub u karijeri, a četiri godine proveo je i na američkim sveučilištima Vincennes i Texas Christian. Nakon toga put ga je vodio od ciparskog Apoela, grčkih PAOK-a i Kolossosa, njemačkog Telekom Bonna, mađarskog Honveda, slovenske Krke, makedonskog Feni Industriesa, Splita, iranskih klubova Naft Abadan, Arak i Kashan, libanonskog Hoops Cluba te na koncu već spomenutog Estudiantesa. Kroz 11 nastupa u redovima argentinskog kluba Buljan je bilježio u prosjeku 10, 3 poena, 4,8 skoka 1,5 asistenciju i jednu ukradenu loptu po utakmici.

Ovaj 206 centimetara visoki košarkaš jedva čeka započeti sa igrama u Švicarskoj:

Evo nakon dvije godine po Aziji i Južnoj Americi odlučio sam se vratiti u Evropu i potpisati za Neuchâtel Union. Trenutno se momčad nalazi na četvrtom mjestu i naravno cilj nam je borba za naslov. Jako dobar i iskusan trener Nikša Bavčević vodi momčad i uz njegovo znanje i iskustvo mene i još ponekih igrača imati ćemo šanse za borbu za naslov. Tu je isto jako iskusni centar Milovan Raković, tako da imamo opaku visoku liniju. Osjećam se dobro, Ovdje sam tek dva dana, tako da se još privikavam na sve i upoznajem klub i grad.

Crošarku pratim redovito, samo jako naprijed i nastavite s dobrim radom, zaključio je Buljan.

Buljan neće u Neuchatelu biti sam. Zajedno s njim svlačionicu će dijeliti Marin Bavčević, koji je prije nekoliko dana također potpisao za osvajača švicarskog prvenstva iz 2011. godine.