Igor Marić:”Dječački san bio mi je dres Cibone”

Nakon jučerašnje pobjede Cibone nad Cedevitom kojom su Vukovi poveli s 3:0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske razgovarali smo s Igorom Marićem.

Upitali smo ga za komentar sinoćnje igre i pobjede Cibosa?

-“Odigrali smo odličnu utakmicu, od početka smo se postavili tako da smo došli pobijediti, publika nam je bila dodatni motiv svih 40 minuta i hvala im na tome.”

Igore, što smatraš ključnim za pobjedu u četvrtoj utakmici?

-“Bitno je da razmišljamo kao do sada i stojimo s dvije noge na zemlji. Igramo utakmicu po utakmicu pa dokle nas to dovede. U četvrtak imamo prvu meč loptu i nadam se da ćemo je iskoristiti.”

Rijetki su očekivali da će Cibona povesti 3:0 u finalnoj seriji, koja je tajna simbioze ove momčadi?

-“Pod broj jedan to je trener Velić. Od početka sezone nas je pripremao i konstantno nam govorio što je bitno za tim i kako se trebamo ponašati. Svi dečki u ekipi su skromni i nije nam puno trebalo da se sve posloži kako treba. Trener je cijelo vrijeme imao puno povjerenje u nas, čak kad smo i sezonu otvorili s tri poraza. Međutim, kako sezona odmiče igramo sve bolje i sada smo u situaciji napraviti nešto jako veliko za nas.”

U karijeri si igrao i u Sloveniji i Slovačkoj, gdje ti je bilo najljepše?

-“Najljepše mi je bilo u Slovačkoj, 3 prekrasne godine proveo sam u Prievidzi i od tamo nosim samo pozitivne stvari. Imaju iznimno veliku bazu navijača, na svakoj utakmici je bilo 1500-2000 ljudi, a meni je bio gušt igrati u takvoj sredini.”

Koje gostovanje pamtiš kao najteže?

-“U Slovačkoj najteže gostovanje je bilo u Komarnom, a iz vremena kad sam igrao za Dubravu sjećam se gostovanja u Sinju. Žalim što nikad nisam igrao protiv Zadra u Jazinama, dok su Jazine bile Jazine. Volim takve atmosfere, a ne kad se čuje škrip tenisica u dvorani.”

Kada sagledaš vlastitu karijeru, bi li išta napravio drugačije, povukao neki drugi potez?

-“Ništa ne bi mijenjao, jedino bi volio da sam košarku počeo trenirati ranije. Naime, krenuo sam trenirati u 14.godini. Puno sam lijepih stvari doživio i svake godine idem stepenicu po stepenicu, elana i izazova mi ne nedostaje.”

Imaš li već neke planove za sljedeću sezonu?

-“Još nemam, ali kada sezona završi sjest ću sa svojim agentom i vidjeti što i kako dalje. Moram reći da mi je u Zagrebu super i uživam igrajući za Cibonu. Potpisom za Cibonu ostvario se moj dječački san.”

I za kraj Igore, tvoja poruka navijačima za sutra.

-“Želim da ih sutra dođe još i više, neka ispune Dom sportova plavom bojom. Njihova podrška nam jako puno znači, a mi ćemo pokušati uz dobru igru pobijediti pa da skupa proslavimo toliko željeni naslov prvaka.”

Hvala Igoru na izdvojenom vremenu i želimo mu puno uspjeha u budućnosti.