Igor Miličić:”Navijači Anwila luđi su i od Zadrana”

Array

Igor Miličić progovorio je za Sportske novosti o osvojenom naslovu prvaka Poljske.

Igor Miličić obranio je naslov prvaka Poljske. Nakon što ga je lani osvojio s Anwila, sada je to ponovio s momčadi iz Wloclaweka u jednoj ludoj seriji, u kojoj je naslov prvaka odlučen u majstorici protiv Toruna, i to gostujućom pobjedom Anwila.

Igor Miličić je s četvrtog mjesta krenuo u doigravanje, no usprkos nizu ozljeda, posebno u visokoj liniji, uz ludu pomoć svojih navijača kreirao je veliku priču.

– Mi smo imali veći proračun nego što je to slučaj bio lani, kad smo osvojili naslov, ali ove su se sezone i druge momčadi financijski podigle, a lani je tu bila samo mega momčad Zielona Góra. Ove sezone je Zielona Góra ostala jaka, ali su još barem tri momčadi bile blizu. S druge strane, mi smo ove sezone igrali i Ligu prvaka, bilo je to kroz sezonu mučenje, imali smo puno ozljeda, pa smo ritam, pravi ritam uhvatili tek krajem sezone, kad smo uhvatili i više priprema za utakmice.

Tko su uopće treneri od kojih Miličić uči?

– Ima nekoliko trenera koje volim pogledati. Recimo, dok je Andrea Trinchieri vodio Bamberga, neka njegova rješenja su mi zapala za oko, neke njegove akcije, specijali koje je radio, zatim tu je i Pedro Martínez, čiju košarku cijenim. Ali, opet, tu je ona stara škola, ipak sam ja produkt tog vremena, a kako sam jednu sezonu igrao pod Zmagom Sagadinom, on je na mene ostavio velik utjecaj.

No, morali su velik utjecaj na Miličića ostaviti i navijači Anwila. Bilo je to kompletno ludilo. I na domaćem parketu, ali i u gostima…

– I nije to bilo samo tako u finalnoj seriji, bilo je to tako i lani, pa cijele ove sezone. Mi imamo ludilo u našoj dvorani u Wloclaweku i kad igramo protiv posljednjeg na ljestvici. Uzmite samo to da se u 15 dana proda 3500 godišnjih karata, ovdje doista vlada anwilomanija. Hajmo reći, kao Zadar u najboljim danima, iako mi se čini da je ovdje na tribinama i luđe nego u Zadru.

Na koncu, je li se plasmanom Poljske na SP-u promijenio status košarke u toj državi?

– Promijenio se ovdje predsjednik Saveza prije nekog vremena i rade se velike stvari, dovedeni su sponzori i svi računaju da će pravi boom nastati tek nakon SP-a u Kini. Poljska je iskoristila svoju priliku i kroz kvalifikacije u kojima je mogla igrati sa svim raspoloživim snagama, za razliku od Hrvatske, a na ruku joj je išao i sam ždrijeb SP-a. U skupini su s Venezuelom, Obalom Bjelokosti i domaćinom Kinom, pa tu postoji šansa za iskorak.

Cijeli intervju pročitajte na: https://sportske.jutarnji.hr/kosarka/hrvatski-trener-u-uzbudljivoj-seriji-obranio-naslov-prvaka-poljske-ovdje-je-na-tribinama-lude-nego-u-zadru/9023339/

 

Related Articles