Petak, 27 svibnja, 2022
More

  Imenovani treneri reprezentacija muških mlađih dobnih kategorija!

  Upravni odbor HKS-a je na 21. sjednici održanoj elektroničkim putem 18. i 19. svibnja 2021., a na  prijedlog Stručnog savjeta za mušku košarku, donio odluku o imenovanju glavnih trenera državnih reprezentacija muških mlađih dobnih kategorija:

  • Muška kadetska reprezentacija (U16) – Stipe Kuliš
  • Muška juniorska reprezentacija (U18) – Ivan Tomas
  • Muška mlada  reprezentacija  (U20) – Dino Repeša

  Stipe Kuliš dolazi s mjesta pomoćnog trenera seniorske momčadi KK Sonik Puntamike, no godinama radi s mlađim kategorijama, kako u klubovima, tako i u reprezentacijama Hrvatske. Bio je pomoćni trener zlatne kadetske generacije – prvaka Europe 2018. godine, a 2019. pomoćni je trener bio u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

  Ivan Tomas već tri godine vodi premijerligaški KK Zabok, a ranije je kao glavni trener vodio mlađe kadetske i juniorske momčadi KK Cibona, završivši 2013. iskustvom i uspjesima bogatu igračku karijeru.

  Dino Repeša je u aktualnoj sezoni vodio češkog prvoligaša USK Prahu te je izabran za trenera godine u Češkoj. Nakon ispadanja u četvrtfinalu prvenstva, napustio je glavni grad te potpisao dvogodišnji ugovor s Pardubicama. Prošle je godine potpisao i rad u češkoj U18 reprezentaciji, no ovo će ljeto ipak provesti u Hrvatskoj, brinući o mladima u U20 reprezentaciji. 2018. godine bio je pomoćni trener kadetske U17 reprezentacije koja je sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u Argentini.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave