Index.hr: Cameron Johnson i John Konchar na popisu Veljka Mršića!?

Po završetku kvalifikacijskog turnira u Splitu za Olimpijske igre na kojem je po tko zna koji put naša reprezentacija razočarala navijače i javnost, otvorilo se pitanje o dovođenju stranca na poziciji jedinice. Pitanje je to u kojem je naša javnost itekako podijeljena, dok su jedni mišljenja kako u reprezentaciji nema mjesta naturaliziranim igračima jer je ipak riječ o reprezentaciji Hrvatske, drugi su mišljenja kako bi trebali dovesti stranca zbog Bojana Bogdanovića te mu pružiti priliku da ostvari svoje snove i osvoji medalju na jednom od velikih natjecanja.

Iako se po završetku turnira zazivao otkaz ugovora izborniku Veljku Mršiću, a tragikomične izjave Rađe upućivale su kako će do takvog raspleta situacije i doći, Mršić je ipak iznenađujuće nakon sastanka u HKS-u ostao na svojoj poziciji u reprezentaciji te potom javnosti poručio da kreću u potragu za strancem hrvatskih korijena.

Index.hr je danas u javnost pustio i dva imena koja su na vrhu popisa Veljka Mršića, a radi se o košarkašu Phoenix Sunsa Cameronu Johnsonu te košarkašu Memphis Grizzliesa Johnu Koncharu!

“Johnson je izvrstan šuter s odličnim osjećajem za napadački skok, odlično se kreće i ne dominira na lopti. Visok je 203 cm, bio je 11. izbor drafta 2019. i u dvije sezone sa Sunsima u prosjeku je za 23 minute postizao 9.2 koša uz 37% šuta za tricu u 117 utakmica. Vrlo sličan učinak (8.5 koševa uz 43% trica za 22.5 minuta) imao je na najvećoj košarkaškoj sceni, u NBA finalu u kojem su Sunsi izgubili od Milwaukee Bucksa 4:2. Njegova majka je zaista hrvatskih korijena, ali rođena je u Americi, netko od njenih roditelja bio je imigrant. Dario Šarić i on često su zajedno trenirali i družili se izvan terena. Kad bi se u klubu šalili na račun broja internacionalnih igrača u momčadi, Johnson je isticao kako ima hrvatske korijene, pa su tu računali i njega.” – piše index.hr.

Što se tiče Konchara, on ima slične igračke karakteristike kao i Johnson, timski je igrač, ali ipak nije njegova razina. Obojica pokrivaju pozicije dva i tri, a to je ono što našoj reprezentaciji nije potrebno. Ukoliko do takvog poteza Veljka Mršića dođe, on neće biti posve logički jasan te će ga javnost sigurno osuditi.

Related Articles