Intervju: Martin Junaković, novi razigravač Cibone

Array

Promjene u Ciboni su očite. Vodstvo kluba zahvalilo se uspješnom, mladom treneru Danijelu Lutzu koji je osvojio dvostruku krunu. Naslijedio ga je po mnogima i najbolji hrvatski trener, Neven Spahija. Promjena je bilo i bit će ih još u samom igračkom kadru. Jedan od igrača koji je pristigao pod Toranj je U19 reprezentativac, potentni šibenski playmaker, Martin Junaković.

“Bilo je kontakta u dva navrata, međutim posljednji je bio najozbiljniji. Naravno da sam zadovoljan.”, rekao je Martin u uvodu razgovoru za portal Crošarka.

Za početak krenimo od prošle sezone. Kako Vam je bilo vratiti se u Šibenik, u drugu ligu?

“U početku nije izgledalo kao pun pogodak, međutim kako je sezona išla prema naprijed, pokazat će se, povratak u Šibenik je bio ispravan potez.”

Sezona nije bila laka, ponajviše zbog rezultatskog imperativa koji je bio stavljen pred igrače GKK Šibenik. Je li je bilo straha i pritiska?

“Sezona je bila duga i naporna, međutim nije bilo pritiska osim protiv Borika u uzvratu jer smo morali nadoknaditi devet koševa razlike. U ostalima utakmicama nije bilo potrebe za strahom jer nismo ništa prepuštali slučaju. U svaku utakmicu smo ulazili spremni i koncentrirani.”

Možete li se prisjetiti utakmice s Borikom?

“Nije bilo mogućnosti da izgubimo tu utakmicu, ne samo zbog kluba i nas igrača, nego zbog 1700 navijača što su bili u dvorani i ostalih što nisu mogli ući.”

U Šibeniku gdje je vladalo neko vrijeme deprimirajuće košarkaško ozračje, sada dolazimo u situaciju gdje ćemo dogodine gledati dva prvoligaška kluba. Koji je Vaš komentar na to?

“Nije moje da komentiram stanje između dvaju klubova, ali GKK Šibenik je nasljednik legendarne Šibenke i mislim da od ove sezone klub može i mora samo rasti.”

Vratimo se sada na Cibonu. Spremate li se za sezonu i kada započinju pripreme?

“Treniram lakšim tempom i održavam kondiciju. Pripreme započinju 12. kolovoza, a stariji igrači dolaze tjedan dana kasnije.”

Ono što je trenutno nepoznanica jest roster kojim će na pripremama dočekati vodstvo državnog prvaka, a Martin je u kontaktu sa svojim novim trenerom, Nevenom Spahijom.

“Razgovarali jesmo, samo mi je rečeno što se od mene očekuje i traži.”

A to je?

“Isključivo maksimalan rad i trud, a sve ostalo će doći.”

Konkretno o tvojoj ulozi u momčadi?

“Ne, to ne.”

Razgovarali ili ne, za pretpostaviti je da si željan igre na jednom većem nivou?

“Sigurno da sam željan igre na većem nivou, ali isto tako moram biti realan i znati da neću imati minutažu kao u Šibenki.”

Šibenski duet ponovno zajedno. Nakon što je Dario 2009. godine prešao u Zagreb, a Vi godinu kasnije u Cedevitu, nekadašnji suigrači u mlađedobnim kategorijama ponovno su zajedno.

“Dugo se očekivao moj dolazak u Cibonu. Jedva se dočekao moj potpis, naravno da smo obojica sretni što ćemo dijeliti svlačionicu.”

Možete li prokomentirati nedavno U19 Svjetsko prvenstvo?

“Sigurno se očekivalo više jer smo najtrofejnija generacija. Ovo je bilo svjetsko prvenstvo i nije neuspjeh biti medu osam, ali ponavljam ova generacija je bila predviđena za svjetsku medalju.”

Za kraj razgovora, možete li reći kako provodite vrijeme sada kada ste slobodni?

“U Šibeniku sam. Ujutro sam u dvorani, a popodne s djevojkom ili obitelji.”

Portal Crošarka se zahvaljuje Martinu na razgovoru i želi mu puno sreće u nastavku karijere.

Related Articles