Intervju: Veljko Perović, trener prvaka

Array

Netom po završetku juniorskog prvenstva Hrvatske gdje je Split osvojio naslov prvaka, o samoj završnici prvenstva, o ekipi i stanju splitske košarke progovorio je trener Žutih Veljko Perović.

Za početak Vama, ekipi i Košarkaškom klubu Split u ime portala Crošarka čestitam na osvojenom naslovu prvaka. Prokomentirajte polufinalni turnir i final four. Tko vam je bio najveći suparnik?

“Hvala vam na čestitkama. Što se tiče turnira, sve ekipe koje dođu u završnicu su izuzetno opasne. Svaka utakmica je bila teška na svoj način. Na polufinalnom turniru protiv Cibone, utakmica je ponudila sraz reprezentativaca. Izgubili smo jedino od Feniksa. Utakmica je bila izuzetno teško jer nam je najbolji igrač izostao s utakmice. Tu je bila i velika faza umora te motivacija protivnika koji se borio za prolaz dalje.”

“Polufinalna utakmica protiv Zadra je bila posebna s aspekta rivaliteta unutar regije. Dok finale samo po sebi nosi posebnu psihološku težinu i po tome je ta utakmica posebna u odnosu na druge. Pobjedom u toj utakmici igrač se titulira. Njemu postaje poznato kako se osvaja trofej te radi jedan iskorak u svojoj karijeri.”

Što možeš reći o svojoj ekipi?

“Reprezentativni igrači 95. godišta iznijeli su najveći teret, što je planirano i očekivano. Zatim imamo dva talentirana kadeta unutar ekipe kojima je to određeno iskustvo. Sudjelovali su u rezultatu ekipe i to me izrazito veseli. Igrači rođeni 1996.godine koji sljedeće godine preuzimaju palicu sada znaju koji je put ka uspjehu.”

Tko bi se još uz igrače koji su već standardni mogao priključiti dogodine prvoj ekipi?

“Ima puno imena koja se ne provlače kroz medije, a čiji je doprinos kroz treninge i same utakmice nemjerljiv. Na kraju je to došlo do izražaja i u finalu. Obožavam svoje igrače i svima želim velike karijere. Stručni stožer omladinskog pogona zna sve vrline i mane svojih igrača. Radili smo selekciju, a ne momčad. Izabrali smo heterogenu skupinu tako da kroz četiri godine oni mogu postepeno ulaziti u prvu momčad. Sve to naravno ovisi o klubu ako bude imao strpljenja napraviti platformu za razvoj mladih igrača.”

Koliko daleko mogu Marinelli i Bender?

“Koliko mogu vrijeme će pokazati. Prvo moraju uhvatiti kontinuitet u seniorskoj košarci. Oni to ne samo da mogu, nego i zaslužuju i moraju. Neko im to mora osigurati. Važno je da igraju u stabilnom klubu. Klubu koji je stabilan organizacijski, financijski  te da su okruženi igračima tipa Nikole Vujčića, Srđana Subotića, Andrije Žižića i sličnih.”

Prokomentiraj stanje u klubu i općenito Splitske košarke.

“Mogu vam samo reći da je unutar stručnog stožera omladinskog pogona entuzijazam bio na vrhuncu. Vujčić nas je povukao da budemo jedno tijelo, da se metaforički izrazim, da tijelo ima mozak, ruke, noge, srce, tako da  svatko radi profesionalno svoj dio posla. Nadamo da ćemo jednog dana biti profesionalno nagrađeni, a da će nastavak našeg procesa i dalje biti u Splitu. Ako ne, treba se i od nečeg živjeti. Ovime, stručni stožer KK Splita je završio s jednim uspješnim ciklusom te se već pripremamo za novi.”

I mi se nadamo da će netko prepoznati entuzijazam i nadasve kvalitetan rad djelatnika Košarkaškog kluba Split te da će isti biti za to nagrađeni. Također se nadamo da će Split riješiti svoje prvenstveno financijske probleme te ponovno zasjati u vrhu Hrvatske košarke upravo s ovim mladim momcima koji to zasigurno zaslužuju.

 

Related Articles