Iva Bošnjak karijeru nastavlja na Islandu

Iva Bošnjak (178, G/F,01) nova je igračica islandskog prvoligaša BC Fjölnir Reykjavik.

Košarku je počela trenirati sa svojih devet godina u ŽKK Vodice, gdje se zadržala do 2015. godine kada se s obitelji seli u Njemačku.

Ipak želja za nastavkom košarkaške karijere bila je velika, pa je 2016. godine pristupila švicarskom Winterthuru u kojem je provela posljednjih pet godina.

U prošloj sezoni odigrala je 29  utakmica u prvenstvu Švicarske (11,8 poena, 4,7 skokova, 2,0 asistencija) te je sa svojim klubom stigla do finala doigravanja za prvaka, no tamo je bolja od njih bila ekipa BCF Elfic Fribourg koja je slavila ukupnim rezultatom 3:0 u seriji.

“Došlo je vrijeme za promjene i nove izazove”

“Bilo mi je jako lijepo u Winterthuru, tamo sam počela igrat prvu švicarsku ligu sa svojih 14 godina i naučila dosta toga o košarci, a bila sam nešto kasnije čak i trenerica mladim curama. Osvojile smo nekoliko kupova i svaki put bi bili tu negdje u borbi za trofeje, bilo je to stvarno divno iskustvo. Nakon pet godina, ipak sam osjetila da je došlo vrijeme za promjenu i potpisala sam za islandski Fjölnir. Čeka me nova liga i novi izazovi, ali imamo dobar tim i nadam se dobrim rezultatima i ove sezone.” izjavila je nakon potpisa Iva.

(Foto- Flash Agency)

Iva Bošnjak također je ovoga ljeta branila boje U20 reprezentacije Hrvatske koja je na FIBA Challengeru u Bugarskoj zauzela peto mjesto u skupini A, sa jednom pobjedom i 4 poraza. Iva je na tom turniru nastupila u svih pet utakmica i prosječno bilježila učinak od 2,6 poena i jednog skoka po susretu.

Foto: BC Fjölnir Reykjavik

 

 

 

 

Related Articles