Košarka se vratila na Trešnjevku, njezin veliki adut Iva Slišković

Array

Trener Trešnjevke Dean Nemec utakmicu 1. kola A1 ženske lige ocijenio je i simboličnom jer su nakon tri godine ponovno vratili prvoligašku žensku košarku na Trešnjevku. Kako sam kaže ona nikada nije trebala ni otići s nje, ali najvažnije je da se vratila. O utakmici s Jolly JBS kaže:

“Naravno da nam u ostvarenju tog cilja prvo kolo protiv prošlogodišnjeg finalista lige i posljednjih godina jednog od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj nije presudno u smislu pobjede. No, nadamo se dobroj i neizvjesno utakimici a igrački kadar popunjen ovog tjedna i sa reprezentativkom Hrvatske sa ljetošnjih Olimpijskih igara Ivom Slišković uz Leu Fabbri, Irenu Čunčić, Sandru Vrinjanin, Saru Plavljanin, Anju Škaru i ponajbolje hrvatske kadetkinje, koje će upotpuniti seniorski sastav, ne dopušta mi da ne vjerujem u njih i oduzimam sebi ili njima mogućnost i nadu da možemo igrati za iznenađenje.

Odustajanjem Croatia 2006 od Prve lige nekoliko njihovih igračica pojačalo je Trešnjevku, Irena Čunčić došla je iz Novog Zagreba, ali svakako jedno od najvećih pojačanja koje će ove sezone nositi zeleni dres je hrvatska olimpijska reprezentativka Iva Slišković koja nije imala angažman pa je odlučila svoje košarkaške kvalitete staviti u službu Trešnjevke.

“Mi smo još uvijek u formiranju igre i forme jer se okupljamo več gotovo mjesec dana sa svih strana i proigrat ćemo sasvim sigurno tek za koji tjedan ali vjere u vlastite spsobnosti nam ne nedostaje. Na neki način igramo sami protiv sebe jer ponajbolje igračice protivnica također su naučile igrati košarku na Trešnjevci u Kutiji šibica. Luca Ivanković i Ana Semren naše su bivše igračice i reprezentativke pa vjerujem da će i rivalitet bivših suigračica sa kojima sam kao njihov trener u Montmontaži osvojio brojne trofeje u mlađim kategorijama još dodatno povečati draž utakmice. Pozivamo sve ljubitelje košarke u subotu u 16 sati u Kutiju šibica na vjerujemo najbolju utakmicu 1. kola hrvatske ženske košarkaške lige u kojoj će kombinirano u oba satava nastupiti čak 10 aktualnih hrvatskih reprezentativki u svim kategorijama od seniorki do kadetkinja,” zaključio je Nemec.

Inače, Trešnjevka 2009 će, nakon utakmice prvog kola protiv šibenskih košarkašica u Kutiji šibica, sve svoje domaće utakmice igrati u Dvorani 2 Doma sportova.

Related Articles