Iva Slonjšak i sljedeće sezone ostaje u Francuskoj

Hrvatska reprezentativka Iva Slonjšak (183-G-97) produžila je ugovor te će i sljedeću sezonu provest u dresu francuskog prvoligaša Saint-Amand Hainaut Basket. Biti će to za nju četvrta uzastopna sezona u jednoj od najjačih europskih liga.

Sezona 22/23 za Ivu je bila iznimno uspješna na individualnom planu. U 19 upisanih ligaških nastupa prosječno je bilježila učinak od 12,6 poena, 3,3 skokova i 1,9 asistencija po utakmici, no mrlja na cjelokupnu sliku sezone je ozljeda rebra zbog koje je propustila završnicu sezone u kojoj je njen tim razigravao za ostanak u elitnom društvu, i uspješno sačuvao prvoligaški status.

Kroz dosadašnju karijeru Slonjšak je na domaćim parketima branila boje Trešnjevke i Raguse, dok je u inozemstvu igrala u Sloveniji gdje je tri sezone provela u dresu Cinkarne Celje. U tom periodu  osvojila je tri naslova državnih prvakinja, dva kupa Slovenije, naslov prvaka WABA lige te igrala jedno finale u istoj ligi. A u sezoni 17/18 bila je i MVP slovenske lige, te MVP finala prvenstva Slovenije, potom  su uslijedile dvije sezone u Turskoj (Cukurova i Elazig Basketbol), a posljednje tri sezone igra u Francuskoj gdje je osim trenutnog kluba, jednu sezonu provela igrajući za UFAB Angers.

Related Articles