Ivan Mikulić: Od Cibone ne očekujem ništa spektakularno

Array

Sutra u Draženovom domu u 17 sati igraju Cibona i Zadar. Prilika je to da za obje momčadi da pobjegnu s dna poretka ABA lige. Dan uoči utakmice razgovarali smo s Ivanom Mikulićem, igračem koji se treneru Nazoru nametnuo na početku priprema, na tzv. tjednu otvorenih vrata.

Zadar je trenutno na omjeru 1-3, da li je taj omjer mogao biti i bolji? Možeš li dati svoj osobni komentar na to?

“Gledajte, teško je sad dati odgovor na to. Smatram da smo pokazali dva različita lica u ova četiri kola. Zadnju utakmicu protiv Union Olimpije smo se pokušavali vraćati cijelo vrijeme iz rezultatskog minusa, ali nam to jednostavno nije polazilo za rukom. Olimpija se pokazala kao pravi euroligaški protivnik. Nadam se da ćemo sve greške koje smo dosad činili popravljati iz kola u kolo.”

Da li si ti zadovoljan svojom minutažom i igrom?

“Sigurno da uvijek može bolje, te tako i ja vjerujem da mogu. Dobro radimo i treniramo te je vjerojatno da će nam se to i vratiti. Za mene je igranje u ovako jakoj ligi, gdje nema slabog protivnika, novo iskušenje i zasigurno motiv više za osobni napredak.”

Koliko vam znači podrška navijača na gostovanjima, kao što je ovo naredno u Tornju?

“Normalno da nam puno znači, te im se ovim putem zahvaljujem. Mi ćemo im se pokušati odužiti na što bolji način, odnosno uzvratiti pobjedama.”

Što očekujete od Cibone sutra?

“Iskreno, od Cibone ne očekujem ništa spektakularno jer do sad nisu odigrali na nekoj posebno kvalitetnoj razini. Čini mi se kao da se još traže, te tu vidimo svoju šansu, uz jak pristup i agresivnost.”

Koga se u momčadi Cibone najviše pribojavaš?

“Najviše se pribojavam tog skupa iskusnih igrača koji im čine okosnicu momčadi – Žižića, Rozića, Mašića i Kusa, kojima treba pridodati Strawberryja i Marčinkovića koji svojim ulaskom dižu tempo igre i agresivnosti.”

Related Articles