Ivana Zubak: Pravnica na terenu

Array

U jeku odigravanja nove sezone u ženskoj ligi Splićanke se baš nisu najbolje snašle. Nakon lanjskog odličnog rezultata ove sezone im ne ide baš najbolje i nalaze se na pretposljednjem mjestu s jednom pobjedom iz sedam susreta.

Jedna od najstandardnijih prvotimki u splitskim redovima je Ivana Zubak.Zamolili smo je da odgovori na par pitanja za naš portal.

Za sami početak razgovora Ivana se predstavila.
Ja sam Ivana Zubak, dvadesetdvogodišnja Šibenčanka, studentica Pravnog fakulteta u Splitu te košarkašica Žkk Split.”

Kao i kod većine i kod nje su obiteljski geni imali veliki utjecaj na odabir sporta s kojim će se baviti.
“Košarkom sam se počela baviti sa devet godina. Starija sestra Martina također je košarkašica. Gledajući njene utakmice zavoljela sam košarku i znala sam da se time želim baviti. Upravo ona me odvela na moj prvi košarkaški trening u ondašnji Žkk Vidici kod trenera Bore Vukovića i Milene Vukičević.”

Prosječno na terenu provodi 26 minuta. U to vrijeme zabije sedam poena.
“Teško je biti zadovoljan svojom igrom kad rezultati ekipe nisu onakvi kakvi bi trebali biti. Inače sam poprilično kritična prema sebi, stoga smatram da moja igra može i mora biti bolja. Uvijek može bolje, jedino s takvim razmišljanjem se i može ostvariti napredak.”

Split je loše startao u sezonu. O tome može li Split bolje i koliko može ove sezone Ivana kaže:
“Posjedujemo kvalitetu, ali nikako da to i pokažemo na parketu. Nadamo se ponoviti uspjeh prošle sezone, iako dosadašnje igre ne ukazuju na to, ali duga je sezona. Svaki rad u životu se isplati, tako da vjerujem kako ćemo se i mi uskoro dokazati u pravom svjetlu.

Nije lako opisati samu sebe u par rečenica. Posebno kad to radiš rano ujutro (možda i nenaspavan).
“Temperamentna sam, kao i svaki pravi Šibenčanin s dišpetom u krvi. (ha ha) , a kao bolje strane svoje igre istaknula bih šut za 3 poena i igru u obrani, a mana mi je definitivno što nedovoljno koristim mogućnost prodora.

Zasigurno nije lagano usklađivati obaveze na Pravnom fakultetu uz košarkaške. No naša sugovornica uz sve to uspije pronaći i slobodnog vremena za ostale stvari.
“Pravo je iznimno zahtjevan studij i iziskuje jako puno vremena za pripremu ispita, tako da dosta vremena izvan treninga provodim za knjigom ili na predavanjima. Ali osim obveza, naravno da ima i odmora, najčešće se družim s curama iz kluba, pogledam film ili pročitam dobru knjigu, a i s cimericom Davorkom Balić nikad nije dosadno. Također, kad god mi raspored obveza dozvoljava, “zaletim” se doma u Šibenik gdje provodim vrijeme s dečkom Ivicom i obitelji.

A ta njena cimerica Davorka Balić je vrlo lagano rekla par rečenica o Ivani.
“Zube i ja se znamo već duže vrijeme, igrale smo zajedno u Šibeniku i odmah smo se sprijateljile. Ona je odličan prijatelj i vrlo pozitivna osoba u čijem se društvu uvijek osjećam ugodno. Mislim da na košarkaškom polju može još puno više i da će to u budućnosti pokazati. Uvijek je spremna za šalu, za pomoć, razgovor.

I za sami kraj razgovora Ivana Zubak je rekla nešto o budućnosti i tome gdje se vidi u njoj.
Tamo gdje sam sretna! Bilo to na području prava ili na košarkaškim terenima, važno je samo da radim ono što me ispunjava i čini sretnom.”

Related Articles