Ivica Radić MVP kola s rekordnim učinkom

Array

Odigrano je 10. kolo A1 lige, prvo nakon mjesec dana stanke. Spletom okolnosti, na vrhu se s identičnim omjerom 7-3 nalazi pet momčadi, a šestoplasirani Jolly zaostaje jednu pobjedu.

Iznenađenja nije bilo, izuzev prvog poraza Zagreba na domaćem terenu od Šibenika. Ostale momčadi iz gornjeg doma nisu kiksale. Rekordnu pobjedu je upisao preporođeni Jolly JBŠ protiv Križevaca. Slavili su s čak 38 razlike, a iz njihovih redova dolaze tri igrača na ovotjednoj listi najboljih. Radi se o novom igraču u redovima Bankara, Miguelu Paulu, kapetanu Luki Katuri te najboljem blokeru lige Domagoju Bubalu.

Kvarner je u završnici slomio Split, ponajviše zahvaljujući fenomenalnom Ivici Radiću koji je ostvario Index 70, najviše od svih igrača u dosadašnjem dijelu sezone te timu zaradio titulu MVP-a kola. Ubacio je 33 poena i tome pridodao 14 skokova.

Alkar je na krilima Tonija Vitalija i Luke Žitka u napetoj završnici svladao unaprijed otpisani Slavonski Brod. Potonjem je svestrana partija donijela mjesto četvrto mjesto na ovotjednoj listi. U drugom dvoboju na istoku Hrvatske Zabok je porazio Dardu.

Poredak u 9. kolu Klub Index Bodovi
1. Ivica Radić Kvarner 70 5
2. Miguel Paul Jolly JBŠ 67 4
3. Luka Katura Jolly JBŠ 58 3
4. Luka Žitko Alkar 45 2
5. Domagoj Bubalo Jolly JBŠ 39 1
Ukupni poredak Klub Ut. Bodovi
1. Karlo Žganec Zagreb 7 17
2. Jure Škifić Kvarner 2010 10 15
3. Ronald Ross Jolly 9 14
4. Ivica Radić Kvarner 2010 8 12
5. Ivan Mikulić Alkar 10 12

*Index se mjeri formulom: (valorizacija_ukupna + valorizacija+/-) / 2 * koeficijent(pobjeda=2, poraz=1), a u poretku kola mogu biti maksimalno tri igrača iz iste momčadi. U ukupnom poretku u slučaju istog broja bodova prednost ima igrač s manje odigranih utakmica.

Related Articles