Ivica Skelin: “Nemamo previše vremena za uigravanje”

Array

Uoči okupljanja reprezentacije, u zagrebačkom hotelu Panorama održana je konferencija za medije na kojoj su govorili predsjednik HKS-a Stojko Vranković, glavni tajnik HKS-a Josip Vranković te izbornik seniorske reprezentacije Ivica Skelin.

„S obzirom da je situacija takva da krećemo potpuno od nule, s jednim novim sastavom koji će po prvi puta biti skupa, da nemamo vremena za duge pripreme, kakve se inače rade po mjesec dana, mi sada praktički imamo tri dana da nešto napravimo. Morat ćemo biti jako brzi, precizni. Nećemo lutati, već smo postavili određene taktičke stvari jer nas prva utakmica očekuje vrlo brzo. Protiv Nizozemaca moramo imati dobar protok lopte. Naš cilj je da svaku utakmicu idemo po pobjedu. Izabrao sam najbolje igrače s kojima u ovom trenutku raspolažemo“, objasnio je izbornik Ivica Skelin.

U hotelu Panorama u Zagrebu, danas se nakon konferencije za medije okupila hrvatska reprezentacija koju u petak u 20:00 sati očekuje prva utakmica Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. s Nizozemskom u gradu Almere.

U već poznatu reprezentativnu bazu stigli su svi osim Luke Božića i Roka Badžima koji će se večeras priključiti ekipi. Među prvima je stigao Filip Krušlin koji je naglasio kako reprezentaciju očekuje malo drugačiji Kvalifikacijski ciklus za Svjetski kup 2019., no smatra kako Hrvatska ima kvalitetnu ekipu za sve.

 „Sigurno imamo svoje šanse u ove dvije utakmice (Nizozemska, Italija) i na taj način trebamo pristupiti ovim treninzima. U ova tri dana, koliko god da je to malo, moramo izvući maksimum iz toga i pokušati se što bolje spremiti za ono što nas očekuje“, dodao je Krušlin.

U ponedjeljak, utorak i srijedu na rasporedu su treninzi u KC Dražen Petrović gdje će reprezentacija na najbolji mogući način pokušati taktički odraditi sve za dvije utakmice koje ju očekuju. U četvrtak reprezentacija putuje za Nizozemsku, a utakmica je na rasporedu u petak u 20:00 sati.

 

Raspored reprezentativnog programa:

20.11.2017.

19:00 – 21:00 TRENING (KC Dražen Petrović)

21.11.2017.

10:00 – 11:30 TRENING (KC Dražen Petrović)

12:00 Prijem kod gradonačelnika Grada Zagreba

19:00 – 21:00 TRENING (KC Dražen Petrović)

22.11.2017.

11:30 – 13:30 TRENING (KC Dražen Petrović)

19:00 – 21:00 TRENING (KC Dražen Petrović)

23.11.2017.

Odlazak u Almere (Nizozemska)

Related Articles