Ivković najbolji euroligaški trener godine

Array

Prema očekivanjima, trener senzacionalnog euorpskog prvaka Olympiacosa, Dušan Ivković dobitnik je ovogodišnje nagrade Aleksandar Gomeljski za najboljeg trenera u protekloj euroligaškoj sezoni.

Iskusni 68-godišnji srpski trener postao je i najstariji strateg koji je svoju momčad odveo do naslova u Euroligi, a po drugi puta nakon 1997. to mu je uspjelo s grčkim Olympiacosom, premda su im na Final Fouru davali najmanje izgleda pored moskovskog CSKA-a, Panathinaikosa i Barcelone.

Podsjetimo, Olympiacos je prvo u polufinalnom obračunu u Istanbulu porazio Barcelonu, da bi zatim u finalu pao i CSKA. Nedugo potom osvojen je i naslov grčkog prvaka, a onda je Ivković odstupio sa svoje dužnosti i upitno je da li će uopće više raditi kao trener.

Drugo mjesto u poretku za trofej Aleksandar Gomeljski zauzeo je Ivkovićev sunarodnjak i sada već bivši trener Panathinaikosa Željko Obradović, koji je već dva puta osvajao ovo prestižno priznanje, dok su treću poziciju podijelili Jevgenij Pašutin (Uniks) i David Blatt (Maccabi).

Related Articles