Ivona Matić vratila se u novog A-1 ligaša Ragusu

Array

Prošlogodišnja košarkašica Novog Zagreba, 26-godišnja Ivona Matić, koja je lani s tim zagrebačkim klubom igrala finale državnog Kupa Ružice Meglaj Rimac protiv Gospića te polufinale doigravanja u A-1 ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske, u kojem su od njih bolje bile Jollyete iz Šibenika, vratila se u Dubrovnik i priključila svom matičnom klubu Ragusa iz kojeg je 2009. godine otišla u slovenski Merkur.

Značajno je istaknuti da je ova iskusna košarkašica, visoka 190 centimetara, nakon igranja u Celju, s kojim je bila prvakinja Slovenije i pobjednica slovenskog kupa, igrala i u Francuskoj gdje je nosila dres Pays d’Aix en Provencea, a potom Gospića s kojim je u sezoni 2009/10 osvojila WABA ligu, domaće prvenstvo i Kup Hrvatske.

Matić je 2001. godine s kadetskom reprezentacijom Hrvatske osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu, dok joj je najveći uspjeh s Ragusom treće mjesto u WABA ligi i prvenstvu Hrvatske.

Povratak dubrovačkih košarkašica u A-1 hrvatsku ligu i očuvanje tog statusa bio je izazov za Ivonu Matić da svojim iskustvom pomogne ostvarenju tog cilja, kao i činjenica da će u dresu Raguse igrati u novoosnovanoj regionalnoj ligi koju će tvoriti ženski klubovi iz Dalmacije, Crne Gore i BiH.

Related Articles