Izabran novi glavni tajnik FIBA-e

Array

Središnji odbor FIBA-e je u petak, 7. prosinca jednoglasno izabrao Andreasa Zagklisa za novog glavnog tajnika FIBA-e, a na prijedlog predsjednika Horacia Muratorea, prvog potpredsjednika Hamane Nianga, rizničara Ingo Weissa te uz podršku Izvršnog odbora.

U FIBA-inom priopćenju stoji da je Središnji odbor uvjeren u svoj izbor g. Andreasa Zagklisa za nasljednika nedavno iznenadno preminuloga Patricka Baumanna te da će kao tek četvrti glavni tajnik zasigurno usvojiti vlastiti stil upravljanja, ali i uložiti sve napore kako bi košarka postala najpopularnija sportska zajednica u svijetu.

Tridesetosmogodišnji Zagklis je rođen u Grčkoj gdje je bio igrač, trener i administrativni djelatnik, a FIBA-i se pridružio 2016. godine kao direktor Pravne službe nakon što je devet godina bio vanjski pravni savjetnik. Bio je vrlo važan faktor u razvoju BAT-a (Baskteball Arbitral Tribunal), Arbitražnog suda FIBA-e, nadzirući više od 1,000 košarkaških slučajeva.

Objavio je brojne znanstvene članke o dobrom upravljanju, rješavanju sporova i komercijalnim pravima u sportu. Također često drži predavanja o upravljanju sportskim događajima i pravu u sportu na Sveučilištima Neuchâtel i Zürich u Švicarskoj.

Related Articles