Izglasan povratak imena Šibenka!

Mjesec i pol dana nakon Izborne, održana je i Izvanredna skuština Građanskog košarkaškog kluba Šibenik. Razlog je bio itekako opravdan. Naime, glavna točka dnevnog reda bila je promjena imena kluba, odnosno vraćanje slavnog imena Šibenka jednom od gradskih sportskih brendova. Vijest o povratku narančastih korijenima, objavljena jutros na Šibenskom portalu, eksperesno se proširila društvenim mrežama, a prenijeli su je i neki nacionalnim mediji, što govori koliko je ime Šibenka važno u hrvatskom sportskom prostoru.

Odluka u promjeni imena u Građanski košarkaški klub Šibenka podržali su svi nazočni skupštinari, njih 21. Predsjednik kluba Ante Burić, koji je vraćanje Šibenke postavio kao jedno od svojih prvih zadaća, ponovio je kako je ovo prvi korak, odnosno, da će se najvjerojatnije do sezone 2020./2021., kada se steknu pravni uvjeti, izbrisati i prefiks ‘građanski’, pa će ostati ono staro KK Šibenka.

Prvi čovjek kluba s Baldekina osvrnuo se na Skupštini i na dosad odrađeno od izbora nove uprave.

– Igračka križaljka je praktički složena, u skladu sa željama trenera Mira Jurića i sportskog direktora Filipa Vukičevića, koji su htjeli da do početka priprema momčad bude manje-više posložena. Ostalo je još dovesti jednog playmakara, što će se dogoditi ovih dana – kazao je Burić.

Što se tiče financija, i tu je učinjen određeni napredak.

– U pregovorima smo s potencijalnim investitorima koji bi nam omogućili miran život. Svi u upravi intenzivno rade kako bi se zaokružila finanancijska konstrukcija, a koja bi, kako stvari stoje, mogla biti u većem obimu nego prijašnjih godina – kazao je predsjednik Šibenke, dodajući kako bi se iz Grada Šibenika mogla usmjeriti dodatna sredstva u košarku dođe li do prodaje nogometnog kluba.

– Mislim da bi se u konačnici mogla prijeći magična granica od tri milijuna kuna budžeta našeg kluba. Odlaskom Cedevite više nema tako izazitih favorita i s ne baš puno novaca, s puno manje nego u nogometu, možete se uključiti u borbu za vrh. Dakle, mi bismo se s tri milijuna kuna borili minimalno za Top 4. U svakom slučaju, osjećaju se neke pozitivne vibracije, pozitivna energija u i oko kluba – zaključio je Ante Burić.

Related Articles