#234

Iznenađenje prvenstva

Šibenski dječji vrtić priredio je iznenađenje. Kao što smo i najavljivali na početku sezone da bi Šibenik mogao biti “Dark horse” ovogodišnjeg izdanja HT Premijer lige, to se na kraju i ostvarilo. Izabranici Vladimira Anzulovića završili su polusezonu na diobi drugog i trećeg mjesta s omjerom 9-1. To je omjer koji nitko nije mogao očekivati da je ova šibenska mladost u stanju napraviti. Iako su ljetos napravili potpunu rekonstrukciju, realno je bilo očekivati da će momčad s trenutnim rosterom biti u borbi za mjesta koja vode u doigravanje.

No, struka “Draženovog kluba” očigledno je pogodila s “politikom” okretanja mladima, ali i dovođenjem pravih igrača, barem prema karakternim osobinama. Tu prije svega treba istaknuti Bundovića i Vitalija. Puno je u odnosu na prošlu sezonu napredovao Luka Pandurić koji je odlaskom Petanija dobio potpunu slobodu te se prometnuo u kvalitetnog lidera. Šibenska mladost uz iskusnog kapetana Bašića, koji je ludim šutevima izvlačio momčad kada bi bilo potrebno, stasala je u prave igrače. Toni Nakić, Pavao Paić, Domagoj Šarić dobili su ove godine pravu priliku te za sada pokazuju da se mogu ravnopravno nositi sa svim izazovima HT Premijer lige. Vrijedi svakako istaknuti i iskusnog Ivana Milekovića te mladog Krešimira Radovčića koji kvalitetno koristi svoje minute odlaskom Roka Badžima u Sloveniju.

To su imena koja ne plijene pozornost i atraktivnost povremenim i površnim poznavateljima košarkaških prilika u Hrvatskoj. Ipak, zaboravljamo da su iza ovih momaka sati i sati kvalitetnog rada s kvalitetnim trenerima. Većina navedenih imena sudjelovala ili sudjeluje u reprezentativnim akcijama naših mlađih kategorija te je uz svoje kadetske ili juniorske lige istovremeno nastupala u tadašnjim A-2 ili B-1 ligama gdje su skupljali prva seniorska iskustva i minute.

Šibenčani su pokazali karakter, a Vladimir Anzulović kvalitetno je posložio svoje redove gdje se prije svega ističe momčad, a tek na kraju pojedinci. Istina, Šibenčanima je ždrijeb išao na ruku, ali na Baldekinu su padali Cibona, Split, Vrijednosnice i Škrljevo. Jedini poraz zabilježili su u pretposljednjem kolu na Višnjiku protiv Zadra. U drugom dijelu će raspored biti teži, a u prvoj utakmici imat će najtežeg protivnika, Cedevitu u Zagrebu.

U drugom dijelu prvenstva šibenska mladost mora potvrditi da su predodređeni za velike stvari. Za sada su iznenađenje prvenstva. No, mogu li nas “šokirati” i u doigravanju?