Ivan Sunara novi je trener KK Zadar, Davis odlazi

Array

Košarkaši Zadra dobili su novog trenera. Ivan Sunara tako je preuzeo od Hrvoja Vlašića najužareniju trenersku klupu u Državi objavljeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare

Zadar po ostanak u ligi kreće sa još jednim domaćim trenerom koji će vatreno krštenje imati već u subotu u jednoj od najbitnijih susreta u sezoni protiv Krke iz Novog Mesta. Vlašić nije jedini otišao, klub neće nastaviti suradnju niti sa Bennetom Davisom koji se pokazao kao još jedan od mnogih promašaja sportskog direktora Branka Skroče.

Sada se traži pojačanje na mjestu organizatora igre, a hoće li konačno sportski direktor kluba pogledati u susjedne zemlje gdje ima provjerenih igrača i koji bi bili pojačanje kao recimo Sašo Ožbolt koji igra slovensku A-1 ligu, umjesto da se opet dovede neki nepoznati amerikanac sa lošom statistikom kao recimo Davis.

Evo što je na temu promjene trenera rekao s.d. Branko Skroče:

Hrvoje Vlašić nije jedini krivac, ali ne možemo mijenjati cijelu momčad. Odluku o promjeni trenera donijeli smo prije nekoliko sati i ne vidim ništa ne korektno u načinu razlaza sa Vlašićem, niti je cilj bio dovesti bilo koga, samo da se njega smijeni. Ivan Sunara je moj izbor, nije istina da sam bio protiv njega, nećete me sada posvađati sa njim.

Zanimljivo, sportski direktor nije htio komentirati selekciju momčadi, ali je spomenuo da odlazi Davis i da dolazi novo pojačanje.

Davis napušta klub, traži se novi igrač. Ako ne dođe do utakmica sa Krkom, doći će do sljedeće.

Direktor kluba, Boris Skroće rekao je kako su se sa Vlašićem razišli sporazumno.

Sa Vlašićem smo se razišli sporazumno. Sve je prošlo korektno, a ugovor sa Sunarom je parafiran.

Za kraj, tu je i izjava novog trenera, Ivana Sunare koji je bio jedan od rijetkih a da je imao hrabrosti preuzeti klub na dnu ljestvice i u ovakvoj naizgled bezizlaznoj situaciji.

Nisam neupućen u stanje u momčadi. Bio sam na gotovo svim susretima Zadra u ovoj sezoni. Do subote je bitno ostvariti kontakt s igračima, nakon toga ću raditi na odnosu prema igri. Moramo vjerovati u sebe. Na tome ću raditi do subote i Krke. Uvjeren sam da do tada možemo ostvariti pozitivni šok. Slijede dva tjedna pauze koja bi nam trebala dobro doći da vratimo povjerenje i vjeru u igrače.

Related Articles