Jagodić Kuridža o igranju u Hrvatskoj i Ciboni

Array

Novi igrač Cibone Marko Jagodić Kuridža otkrio je svoje prve dojmove nakon dogovora i prelaska u redove zagrebačkih vukova. Jagodić Kuridža u Cibonu dolazi kao najkorisniji igrač košarkaške lige Bosne i Hercegovine ali također i kao prvi igrač srpske nacionalnosti koji će nastupiti u dresu ovog kluba nakon rata.

Tijekom razgovora za jedan regionalni portal Jagodić Kuridža naglasio je kako je sretan što je potpisao za Cibonu, prema njegovom mišljenju jedan od najboljih klubova na prostoru bivše Jugoslavije, te kako je i dalje pod određenim dojmovima, ali da čvrsto stoji na zemlji sa željom da pokaže svoju kvalitetu i na parketu.

Jagodić Kuridža na činjenicu da je prošle sezone bio najkorisniji igrač prvenstva Bosne i Hercegovine odgovorio je kako mu je prelazak u Cibonu nagrada za napredovanje proteklih godina te kako mu je igranje za Cibonu veliki izazov koji je sa zadovoljstvom prihvatio.

Kao osobu koja je najzaslužnija za njegov prelazak u Cibonu Jagodić Kuridža izdvojio je bivšeg trenera Cibone Jasmina Repešu koji je često pratio njegove igre u Čapljini. Uz preporuku trenera Repeše i pozitivnog mišljenja sadašnjeg trenera Cibone Veljka Mršića suradnja je brzo dogovorena.

Jagodić Kuridža košarkaš je srpske nacionalnosti, rođen u Zadru pa prema tome neće biti tretiran kao stranac u redovima zagrebačkog kluba. Činjenica da je prvi košarkaš srpske nacionalnosti koji će nastupiti u Ciboni poslije rata samom igraču ne predstavlja nikakav problem te da ne postoji strah od nastupanja za Cibonu. Jagodić Kuridža naglasio je kako mu je najvažniji odnos prema navijačima i klubu te da će tako graditi dobar odnos s gledateljima i simpatizerima kluba.

Za kraj je naglasio kako je svjestan svoje uloge u sastavu za sljedeću sezonu te da se nada da će kao zamjena jednom od visokih igrača dobiti 15-20 minuta po utakmici da pokaže svoje kvalitete i vještine.

Related Articles