Jakša Vulić: U Makedoniju uz oprez

Array

Košarkaši Cedevite nakon “povijesne” pobjede u Euroligi protiv Caje Laboral u 8. kolu ABA lige gostuju u Makedoniji kod MZT-a Skopje aerodroma. Slavlje nakon pobjede u Draženovom domu nije dugo potrajalo, igrači su odradili u subotu u podne trening a zrakoplov za Skoplje ide u večernjim satima. Susret je u Sportskom centru Boris Trajkovski na rasporedu u nedjelju u 20:30h.

“Nismo previše slavili iako smo rezultatom i izvedbom protiv Caje Laboral više no zadovoljni. Jednostavno, vremena za slavlje nema jer smo već u subotu odradili trening uoči puta na zahtjevno gostovanje u Skopje. Čeka nas vrlo bitna utakmica i moramo biti pametni i maksimalno fokusirani kako ne bi pokvarili pobjedu u Euroligi”, rekao nam je pomoćni trener Jakša Vulić.

“Protiv MZT-a moramo se fokusirati na zatvaranje njihovog napadačkog skoka, raditi stalni pritisak na njihov šut što im je najjače oružje i ne smijemo gubiti lopte u tranziciji, dodavanjima jer igraju izrazito agresivno. Atmosfera u dvorani im je vrlo bučna uz pune tribine no mi smo iskusna momčad navikla na takvo okruženje pa ne očekujem posebne probleme. Zapravo vjerujem da će nam to biti dodatna inspiracija za dobru utakmicu. Vidjeli smo tu atmosferu i pritisak s tribina na njihovom ogledu sa Zvezdom, a koliko mogu biti opasni dokazuje i njihova pobjeda u Ljubljani protiv Olimpije u prošlom kolu što smo posebno analizirali. Nemamo puno vremena za pripreme, ali kako je naglasio trener Maljković sinoć nakon susreta s Cajom, čeka nas važna utakmica kojoj se moramo u potpunosti posvetiti kako bi osvojili bodove.”

Related Articles