Jamel Morris za Crošarku: Split je prekrasan, suigrači su odlični

Jamel Morris je pred početak sezone stigao u redove Splita. Amerikanac se pokazao kao pravo pojačanje, a najbolji pokazatelj jest činjenica da su Žuti u borbi za najviša mjesta u ABA 2 ligi, ali i u domaćem prvenstvu. 26-godišnji Jamel danas slavi rođendan te je zbog ozljede odsutan već neko vrijeme. Njegovu momčad očekuje najteže gostovanje u ABA 2 ligi, protiv momčadi Jurice Golemca, neporažene Sixt Primorske.

James, kako je sve započelo. Opiši nam svoj košarkaši put?

“Počeo sam igrati s pet godina. Studirao sam i igrao kasnije na koledžu Fairmont State (West Virginia). Nakon toga sam otišao u Italiju, kratko u NBA G ligu, a odnedavno sam u Splitu.”

Proveo si sezonu u Italiji. Kako ti je to iskustvo pomoglo u prilagodbi? Europska košarka je ipak drugačija.

“Razina košarke u ligi koju sam igrao u Italiji nije bila vrhunska. No, naučio sam mnogo o europskom stilu igre i naučio sam mnogo sa svojim tadašnjim suigračima i trenerom.”

Bio si nadomak NBA lige, u razvojnoj “G-ligi”. Iz godine u godinu se G-iga pokazala kao izvrsna tvornica igrača za europske klubove.

“Da, G-liga je vrhunski proizvođač za europske klubove jer u njoj igraju neki vrhunski igrači koji su malo ispod radara, a uz to mnogo je igrača koji su dio NBA lige. Stvarno je riječ o jakom natjecanju.”

Kako ti se svidjela Hrvatska, odnosno Split?

“Obožavam Split. Stvarno je prekrasan. Ljudi i navijači su odlični. Imam najbolje suigrače, a iznimno cijenim trenera Anzulovića i bit ću mu zahvalan zbog napretka u mojoj karijeri.”

Danas slaviš 26. rođendan. Kako ćeš ga proslaviti?

“Danas je na redu samo opuštanje i uživanje u danu. Moja momčad putuje u Sloveniju na utakmicu protiv Primorske, ali još sam ozlijeđen pa nisam otišao s njima.”

Reci nam nešto više o svojim planovima u budućnosti…

“Planiram svakako jednog dana zaigrati u NBA ligi ili Euroligi.”

Hvala Jamelu na izdvojenom vremenu. Želimo mu brz oporavak i puno sreće u karijeri, naročito u regionalnom natjecanju.