Jasmin Repeša napušta Cedevitu i odlazi u Italiju

Iako je imao još godinu dana fiksnog ugovora s Cedevitom (tri plus jedan), Jasmin Repeša dobio je izdašniju ponudu zbog koje napušta Cedevitu i odlazi u Italiju. Naime, bivši hrvatski izbornik preuzet će talijansku momčad Olimpia EA7 Emporio Armani Milano koja je ostala bez trenera Luce Banchija nakon neuspjelog ulaska u finale doigravanja talijanskog prvenstva.

Repeša je u Cedeviti proveo dvije uspješne godine, čemu u prilog govore četiri osvojena trofeja (po dva naslova prvaka i pobjednika kupa Hrvatske), osmina finala Eurokupa te dvostruki plasman u Euroligu preko dva uzastopna finala regionalne ABA lige.

Priznajemo da smo u početku bili iznenađeni željom našeg trenera da pronađe novi klub. Repeša je to objasnio s odličnom ponudom bogate Olimpije Milano i novim izazovima. Mi mu, naravno, ne želimo stajati na putu ako je to njegova odluka, stigli smo do sporazumnog dogovora na obostrano zadovoljstvo. Posao će biti realiziran u sljedećih nekoliko dana, rekao je predsjednik Cedevite Mladen Veber.

Milano će biti četvrti talijanski klub u Repešinoj bogatoj trenerskoj karijeri u Italiji u kojoj je proveo sedam godina i to na klupama Virtus Rome, Benetton Trevisa i Fortitudo Bologne.