JBC: Lovro Mazalin i Dragan Bender predstavljaju Hrvatsku

Array

Nakon Marija Hezonje pretprošle i Marka Arapovića prošle godine, Hrvatsku će na Jordan Brand Classicu predstavljati Lovro Mazalin i Dragan Bender, mladi reprezentativci iz Cibone i Splita.

Mazalin (1997, 202) i Bender (1997, 207) su uspješno predstavljali hrvatsku košarku na okupljanju najtalentiranijih mladih 15 i 16 godišnjih igrača koji se početkom ožujka održao u Barceloni. I Lovro i Dragan su skrenuli pozornost na sebe i izabrani su za All star utakmicu koja se održala na kraju ovog kampa na kojemu je sudjelovalo preko 40 mladih nada iz 23 Europske države.

Mladi Petrinjac je ubrzo nakon povratka iz Barcelone dobio poziv za put u SAD, smatrao je da je to isto zaslužio i Bender:

“Realno, Bender je trebao proći, prošla su dva igrača koja su po meni slabija od njega. Žao mi je jer je odlično odradio treninge i na kraju krajeva odigrao je super All-Star utakmicu” – rekao je tada, a nakon što što je i igrač juniora Splita dobio pozivnicu bio je zadovoljan.

“Sretan sam što i Dragan ipak na kraju putuje u SAD, uvijek je lakše i zabavnije kad idemo paru. Apsolutno je zaslužio ovaj poziv” – rekao je Lovro i dodao:

“Putujem u srijedu ujutro, i sve pripreme su napravljene. Dobio sam detaljan Plan i program, otprilike znam što me očekuje. Isplanirani su nam cijeli dani od 0-24, prema svemu ovome biti će ovo neponovljivo iskustvo.  U subotu u 15.30 je naša utakmica, International game, a poslije naše su još dvije. Igra se u rodnom mjestu Michaela Jordana, u dvorani u kojoj igraju i Brooklyn Netsi. To će biti zasigurno velik doživljaj. Do tog događaja imamo par treninga, obilaske grada, niz različitih događaja i već vidim da će bit zabavno i neponovljivo.”

Ovo je dvanaesti Jordan Brand Classic. Nakon Washingtona, Marylanda, sedam godina u Madison Square Gardenu, dvije u Charlotteu ovogodišnji JBC će se održati u Barclays areni Brooklyna koji ima 18 000 sjedećih mjesta.

Podsjetimo da je prije dvije godine je Mario Hezonja je imao zapažene nastupe na JBC-u, a prošle je Mazalinov suigrač Arapović bio najbolji igrač svoje ekipe.

Related Articles