Jedan klub, dvije momčadi

Array

Izraelski velikan Maccabi odlučio se na zanimljiv potez. Nakon još jedne razočaravajuće sezone uprava kluba se odlučila na zanimljivo rješenje. Naime, Izraelci će u sljedećoj sezoni nastupati s dvije momčadi i dva trenera. Jedan roster će igrati samo Euroligu, dok će drugi biti zadužen za domaće prvenstvo.

Borimo se kao boksač sa zavezanim rukama – poručuje uprava Maccabija svojim navijačima zbog činjenica da su u domaćem prvenstvu limitirani zbog ograničenja nastupanja stranaca.

Tekuću sezonu Maccabi je, što se tiče Eurolige, podbacio. Nakon 30 kola Izraelci su završili na desetom mjestu s omjerom 13-17. Uprava nije baš najsretnija s obzirom na prilično velika ulaganja u roster i stručni stožer. U sljedećoj sezoni stoga možemo očekivati grupicu odlično plaćenih stranaca koji bi se trebali boriti u Euroligi, dok će se u domaćem prvenstvu druga momčad posvetiti razvoju domaćih mladih igrača.

Još nije poznato hoće li Neven Spahija ostati na trenerskoj poziciji, a špekuliralo se i o mogućem odlasku Nikole Vujčića, legendardnog igrača i aktualnog sportskog direktora Ponosa Izraela.

Related Articles